Για την εκκένωση του καταυλισμού στον Πειραιά & την καταστολή στη Θεσσαλονίκη

0
3517

Ανακοίνωση της ΑΠΟ για την εκκένωση του καταυλισμού στο λιμάνι του Πειραιά και την καταστολή στις κινητοποιήσεις ενάντια στα σύνορα στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 14/7 το Λιμενικό εισέβαλλε στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στον Πειραιά και εκκένωσε την Πέτρινη Αποθήκη. Ξηλώθηκαν οι σκηνές των εκτοπισμένων, καταστράφηκαν τα υπάρχοντά τους, ενώ οι κατασταλτικές δυνάμεις ξυλοκόπησαν όσους αντιστάθηκαν. Είναι προφανές ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του χρησιμοποιώντας προσχηματικά την έναρξη της τουριστικής περιόδου στοχεύουν στην μόνιμη και συνολική εκδίωξη των μεταναστών/στριών και προσφύγων από τα δημόσια και ορατά σημεία και στον εγκλεισμό τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τον έλεγχο, την καθυπόταξη και κοινωνική τους απομόνωση.

Ταυτόχρονα, εξαπολύεται στη Θεσσαλονίκη συντονισμένη επίθεση από πρυτάνεις, δήμαρχους, μπάτσους και δημοσιογράφους, επιχειρώντας να διαμορφωθεί ένα σκηνικό πίεσης προς τους διαδηλωτές του Νo Border Camp, που ξεκίνησε από δημόσιες ανακοινώσεις συκοφάντησης και έφτασε μέχρι και σε προσαγωγές το πρωί της Πέμπτης έξω από τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, με στόχο να κάμψουν την αγωνιστική απάντηση που πρέπει να δοθεί απέναντι στη μαφία του κράτους, των αφεντικών και των ΜΚΟ, που εξευτελίζουν τη ζωή των προσφύγων και των μεταναστών. Για τους ίδιους λόγους υπενθυμίζουμε ότι οι μπάτσοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ξάνθης είχαν χτυπήσει έγκλειστους μετανάστες και πρόσφυγες που ανταποκρίθηκαν θετικά στη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί πριν 2 μήνες εκεί. Ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις και στην τρομολαγνεία, καλούμε όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους να σταθούν στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων, να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης. Στέλνουμε μήνυμα στην κοινωνία να κλείσει τα αυτιά της στην κρατική προπαγάνδα που στόχο έχει την κοινωνική νομιμοποίηση της κακοποίησης των μεταναστών και των προσφύγων καθώς επίσης και την καταστολή των αλληλέγγυων αγωνιστών.

Ως  Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία συλλογικοτήτων καλούμε μέσα από την Αναρχική Συνάντηση Αγώνα ενάντια στα σύνορα, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 15-24 Ιουλίου, τις ημέρες διεξαγωγής του No Border Camp,  σε εκδήλωση στις 19 Ιουλίου με θέμα « Ο κόσμος του κράτους και των αφεντικών σε απόλυτη χρεοκοπία. Ο αγώνας ενάντια στην Ευρώπη- Φρούριο, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό», καθώς και στις συγκεντρώσεις στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Παρανέστι και Ξάνθη στις 20 Ιουλίου, στη μεγάλη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης στις 21 και στην πορεία με στόχο τον φράχτη του Έβρου στις 23 του μήνα.

Κοινοί αγώνες για ζωή και αξιοπρέπεια

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

καθημερινή ενημέρωση μέσω του site http://apo.squathost.com/ #asanobordeer