ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

0
3151

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Τη Δευτέρα 13 Απριλίου του 2015 ξεκίνησε ευρείας κλίμακας κατασταλτική επιχείρηση με στόχο την κατειλημμένη Πρυτανεία. Σκοπός αυτής της επιχείρησης ήταν η καταστολή του αγώνα ενάντια στο κρατικό κατασταλτικό οπλοστάσιο και η απομόνωση της κύριας εστίας αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατουμένους οι οποίοι αγωνίζονταν ενάντια στους τρομονόμους τις φυλακές τύπου Γ ,την χρήση του DNA από τις διωκτικές αρχές, τον κουκουλονόμο και για την απελευθέρωση του Σ.Ξηρού.

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης έγιναν αθρόες συλλήψεις και προσαγωγές, περικυκλώθηκε για μέρες η Πρυτανεία, με κατάληξη την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων σε αυτή, την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου και τις συλλήψεις αγωνιστών. Υπεύθυνοι για αυτό το κατασταλτικό πογκρόμ είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι γκεμπελίσκοι των ΜΜΕ και η τότε πρυτανική αρχή οι οποίοι επιχείρησαν να συκοφαντήσουν και να στοχοποιήσουν όσους αντιστέκονταν στην κατασταλτική θωράκιση του καθεστώτος.

Η ένταση της επίθεσης ενάντια στους  πληβείους περνάει μέσα από τη διάχυση του φόβου και την ποινικοποίηση των αγώνων προκειμένου να επιβληθούν οι όλο και πιο απεχθείς όροι εκμετάλλευσης και καταπίεσης που προωθούν το κράτος και ο καπιταλισμός. Απέναντί τους  θα βρίσκουν πάντα τους αγώνες για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση, για ένα κόσμο ισότητας και ελευθερίας

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στην Ευελπίδων έχει προγραμματιστεί η δίκη των συλληφθέντων της 13ης Απρίλη έξω από την Πρυτανεία.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Αναρχική Συλλογικότητα Κύκλος της Φωτιάς