Πάτρα: Για την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Ρίο

0
2746
Exif_JPEG_420

Εδώ και κάποιες μέρες, μερικές δεκάδες πρόσφυγες φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Rion Beach, στην περιοχή του Ρίου, λίγο έξω από την Πάτρα.

Το απόγευμα της Κυριακής 23 Οκτώβρη τοιχοκολλήθηκε στην περιοχή μια ανακοίνωση από μια επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων Ρίου που καλούσε σε συνέλευση σε άλλο ξενοδοχείο της περιοχής για το “θέμα που προέκυψε ξαφνικά, απρόβλεπτα και με πλήρη μυστικότητα στην περιοχή μας, με τη δημιουργία προσφυγικού καλύμματος εκατοντάδων προσφύγων (;)”.

Άμεσα καλέστηκε αντισυγκέντρωση στο σταθμό του προαστιακού του Ρίου για σήμερα το απόγευμα στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αντιφασίστες, αριστεροί και αναρχικοί. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαδήλωση περίπου 200 ατόμων. Η πορεία κινήθηκε προς το σημείο της καλεσμένης συνέλευσης της “επιτροπής κατοίκων” όπου τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν εμφανίστηκε ποτέ κανείς, ενώ και το ίδιο το ξενοδοχείο είχε από το μεσημέρι εκδώσει ανακοίνωση ακύρωσης της συζήτησης στο χώρο του, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Στη συνέχεια η πορεία κινήθηκε προς το ξενοδοχείο που διαμένουν οι οιογένειες των προσφύγων για να δηλώσει την στήριξη και την αλληλεγγύη της.

Συμμετείχαμε στην αντιφασιστική/αντιρατσιστική συγκέντρωση σπάζοντας στην πράξη το κλίμα ρατσισμού και κανιβαλισμού που επιχειρούν να δημιουργήσουν ορισμένοι φασίστες κάτοικοι και τα ΜΜΕ που τους προβάλλουν. Παράλληλα στείλαμε ένα πρώτο προειδοποιητικό μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι η τηλεοπτική εικόνα του Ωραιοκάστρου θα μεταφερθεί πανομοιότυπα στις γειτονιές μας. Ο φασισμός θα πάρει την απάντηση του στο δρόμο!

Ως αναρχικοί στεκόμαστε στεκόμαστε συνειδητά δίπλα σε κάθε  καταπιεσμένο και καταπιεσμένη αυτού του κόσμου και αγωνιζόμαστε μαζί για τη ζωή και την αξιοπρέπεια.  Στοχεύουμε στη σύνδεση των αγώνων των μεταναστών/προσφύγων με το πρόταγμα της συνολικής ανατροπής κράτους και κεφαλαίου. Από κοινού όλοι οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου να αντισταθούμε στους δολοφονικούς σχεδιασμούς του κράτους και των αφεντικών. Να προτάξουμε την κοινωνική και ταξική αυτοοργάνωση, τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον φόβο, τον ρατσισμό και την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία. Να προωθήσουμε τον διαρκή αγώνα για την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” – μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

φωτογραφίες εδώ: ipposd.wordpress.com