Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στην πρεσβεία του Μεξικού

0
2568

Το Σάββατο 2 Ιούλη 2016, πραγματοποιήθηκε έξω από την πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα συγκέντρωση – παρέμβαση αλληλεγγύης στους απεργούς του Εθνικού Συντονιστικού Εργαζομένων στην Εκπαίδευση (CNTE), στους αγωνιζόμενους φοιτητές, στους ιθαγενικούς λαούς και σε όλους όσοι αντιστέκονται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Στη συγκέντρωση που καλέστηκε από τον Τοπικό Συντονισμό της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης|Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων, συμμετείχαν 40 περίπου σύντροφοι και συντρόφισσες και αναρτήθηκε πανό που έγραφε στα ελληνικά και στα ισπανικά: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΑΧΑΚΑ.   Για περίπου δυο ώρες μοιράστηκαν και διαβάστηκαν από τη μικροφωνική κείμενα καταγγελίας του δολοφονικού μεξικανικού κράτους και της βάρβαρης καταστολής που έχει εξαπολύσει κατά των αντιστεκόμενων στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, με αποκορύφωμα τη σφαγή της 19ης Ιούνη στα οδοφράγματα της κοινότητας Nochixtlán της Οαχάκα, και τη δολοφονία του αναρχικού Salvador Olmo Garcia από την κοινότητα Huajuapan, στη πόλη Las Huertas στις 26 Ιούνη.

«Ως αναρχικοί στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, φοιτητές και φοιτήτριες, τις ιθαγενικές κοινότητες και σε όλους όσοι παλεύουν ενάντια στην επιχειρούμενη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την κρατική καταστολή. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εξεγερμένους της Οαχάκα που με σθένος, αποφασιστικότητα και πείσμα ορθώνουν ανάστημα απέναντι στη δολοφονική κρατική καταστολή, στήνοντας οδοφράγματα αντίστασης ενάντια στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Από το Μεξικό μέχρι την Τουρκία κι από την Ελλάδα μέχρι τις φτωχογειτονιές της Γαλλίας, φωνάζουμε στα ταξικά μας αδέρφια πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως κανείς καταπιεσμένος δεν είναι μόνος του όσο υπάρχει αντίσταση και αγώνας. Για να πάρουμε τις ζωές στα χεριά μας, να αναλάβουμε την ευθύνη να ορίσουμε το παρόν και το μέλλον, χτίζοντας μια νέα χειραφετημένη κοινωνία με βάση την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την αλληλεγγύη στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου.» (απόσπασμα από το κείμενο που μοιράζονταν στη συγκέντρωση)

Δεν ξεχνάμε τους δολοφονημένους και εξαφανισμένους αγωνιστές της αγροτικής σχολής της Αγιοτσινάπα στο Γκερρέρο, που δέχτηκαν επίθεση από την αστυνομία και παραστρατιωτικές συμμορίες το Σεπτέμβρη του 2014. Δεν ξεχνάμε τον σύντροφο ζαπατίστα Γκαλεάνο, δάσκαλο του μικρού ζαπατιστικού σχολείου, που δολοφονήθηκε από παραστρατιωτικούς το Μάη του 2014 στην κοινότητα της Ρεαλιδάδ στην Τσιάπας. Δεν ξεχνάμε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στην τυραννία κράτους και κεφαλαίου.

Από την Αθήνα, υψώνουμε μια γροθιά αντίστασης στέλνοντας σινιάλο αλληλεγγύης στους εξεγερμένους του Μεξικού. Όταν χτυπάνε έναν από όλους όσοι αγωνίζονται με αξιοπρέπεια και από τα κάτω, θα μας βρίσκουν όλους απέναντί τους.

Αθήνα 8 Ιούλη 2016

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ|Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων