ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ (4/2)

0
3134

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στην απεργιακή πορεία στην Πάτρα. Το κέντρο της πόλης ήταν από νωρίς κλειστό όσον αφορά την καθημερινή λειτουργία του και γεμάτο από κόσμο που είχε κατέβει να διαδηλώσει.

Από τις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Παράρτημα με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, ταξικών σωματείων και πολιτικών οργανώσεων. Το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση με κεντρικό πανό ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ” αριθμούσε περίπου 250-300 άτομα. Κατά τη διάρκεια της πορείας μοιράζονταν κείμενα και γράφονταν συνθήματα σε τοίχους με σπρέι. Στην πλατεία Όλγας αναρτήθηκε πανό από την αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” που έγραφε ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ”, ενώ πρωτοβουλία συντρόφων κρέμασε πανό στην ταράτσα του εργατικού κέντρου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Για την άγρια πληττόμενη κοινωνική βάση δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για άλλες ψευδαισθήσεις. Το μόνο υπαρκτό δίλημμα πρέπει να είναι το καπιταλισμός ή κοινωνική επανάσταση”.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ενημέρωση από ipposd.wordpress.com