ΜΠΛΟΚΟ στον πλειστηριασμό της ΒΙΟ.ΜΕ.

0
2793

Στις 12/2/2013 οι απλήρωτοι ( ήδη από το 2011 )εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής πήραν την απόφαση να αγνοήσουν τις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου και διάλεξαν τον δρόμο του αγώνα, προχωρώντας σε κατάληψη του εργοστασίου. Βασικοί άξονες πάνω στους οποίους δομήθηκε το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ από την πρώτη κιόλας μέρα, είναι το τρίπτυχο αυτοδιαχείριση-αυτοδιεύθυνση-αυτοοργάνωση. Οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τον καθιερωμένο θεσμό του συνδικαλισμού και εφάρμοσαν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στον τρόπο λήψης οποιασδήποτε απόφασης καταργώντας παράλληλα οποιαδήποτε οικονομική εξουσία (ισότητα απολαβών). Οι αποφάσεις λαμβάνονται σε διαδικασία γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην οποία όλα τα μέλη έχουν ισότιμη θέση. Από την πρώτη κιόλας στιγμή λειτουργίας του εργοστασίου, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους από συλλογικότητες και φυσικά πρόσωπα και ο αγώνας τους συνδέθηκε με παρόμοια εγχειρήματα σε Ευρώπη, Αργεντινή, Τουρκία και Ισπανία.

Η δικαστική εξουσία αρχικά καταδίκασε την οικογένεια Φιλίππου και η λειτουργία του κατειλημμένου πλέον εργοστασίου συνεχίστηκε, εώς ότου η μητρική εταιρία Φίλκεραμ και η οικογένεια Φιλίππου, καταφέρουν δια της πλαγίας οδού να πτωχεύσουν τη ΒΙΟ.ΜΕ..

Πέρυσι δρομολογήθηκε η διαδικασία εκποίησης-πλειστηριασμού των οικοπέδων της Φίλκεραμ συμπεριλαμβανομένου και του οικοπέδου της ΒΙΟ.ΜΕ.. Ωστόσο οι δυνάμεις του κινήματος έδωσαν απάντηση και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή απέναντι στους μπάτσους και τους δικαστές. Καταφέραμε λοιπόν να ακυρώσουμε πλειστηριασμούς, όμως τώρα είναι που ξανάρχονται τα αφεντικά να πάρουν αυτό που δικαιωματικά ανήκει στους εργάτες. Σε μια συγκυρία, που το κράτος και το κεφάλαιο από κοινού σε αγαστή συνεργασία, δείχνουν το πιο άγριο του πρόσωπο με τους πλειστηριασμούς της α’ κατοικίας, επιχειρείται εκ νέου η εκποίηση του οικοπέδου της ΒΙΟ.ΜΕ.. Αυτό που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι πάσης φύσεως εξουσιαστές, που απεργάζονται να απομυζήσουν τον κοινωνικό πλούτο, είναι ότι οι κοινωνικές και εργατικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες. Ο αγώνας μας δεν στοχεύει απλά στην επιβίωση, είναι αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια. Είναι αγώνας για έναν κόσμο χωρίς αφέντες και δούλους. Και να είναι σίγουροι ότι οι δυνάμεις μας θα είναι εκεί όπου χρειάζεται για να φέρουν στο εδώ τον κόσμο αυτόν. Τον κόσμο της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2016 11 π.μ. στα δικαστήρια για να υπερασπιστούμε τη ΒΙΟ.ΜΕ.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ
Η ΒΙΟ.ΜΕ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο
Μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο. Σ.-