[ΠΑΤΡΑ] ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ

0
2790

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΚΟΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013, το κράτος εκκένωσε τρεις κατειλημμένους χώρους στην Πάτρα. Την ιστορική κατάληψη Παραρτήματος στο κέντρο της πόλης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες της τοπικής κοινωνίας ήδη από το Νοέμβρη του 1973 και έχει αποτελέσει σημείο αναφορά για χιλιάδες αντιστεκόμενους και εξεγερμένους στο πέρασμα των χρόνων, την κατάληψη του Μαραγκοπούλειου στην οδό Γούναρη και την κατάληψη Ν. Γύζη 33 – αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ Πάτρας.  Από το εσωτερικό του κατειλημμένου Μαραγκοπουλείου συλλαμβάνονται 5 σύντροφοι και συντρόφισσες που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης, των διακεκριμένων φθορών, της παράβασης του νόμου περί όπλων και της ρευματοκλοπής. Η δίκη τους έχει οριστεί για την Τρίτη 25 Οκτώβρη στα δικαστήρια της Πάτρας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτέλεσε την κορύφωση της κατασταλτικής επίθεσης του κράτους σε βάρος του κόσμου του αγώνα στην Πάτρα και εντάχτηκε στο συνολικότερο πανελλαδικό σχεδιασμό καταστολής των χώρων αντίστασης και αγώνα που εκτυλίχτηκε σε διάφορες πόλεις τα προηγούμενα χρόνια. Βασική στόχευση ήταν να δοθεί ένα αποφασιστικό πλήγμα στις δομές και τις υποδομές του ανταγωνιστικού κινήματος, και κατ’ επέκταση να εξοντωθεί υλικά και ηθικά το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης που εκδηλώθηκε τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στο καθεστώς σκλαβιάς και εξαθλίωσης που επέβαλλαν το κράτος και τ’ αφεντικά σε συνεργασία με τους διεθνείς αντικοινωνικούς οργανισμούς (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ). Σε μια περίοδο όξυνσης του κοινωνικού και ταξικού πολέμου βασικό μέλημα του κράτους ήταν να εντείνει το Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης και να εδραιώσει το δόγμα μηδενικής ανοχής ενάντια στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας που αντιπαλεύουν την κυριαρχία και τη βίαιη επέλαση της πάνω στις ζωές μας.

Οι χώροι της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης, μέσα στους οποίους αναπτύσσεται η αλληλεγγύη, η αμοιβαιότητα, η αυτοοργάνωση, η συντροφικότητα, η πολιτική ζύμωση, η ίδια η ζωή σε τελική ανάλυση, δεν είναι απλά και μόνο μερικά ντουβάρια. Ποτέ δεν τους αντιληφθήκαμε ως τέτοιους. Το κράτος μπορεί να τους σφραγίσει, να τους γκρεμίσει ή να τους αφήσει να ρημάξουν. Επ’ ουδενί δεν μπορεί όμως να σφραγίσει τις ιδέες μας. Να ανακόψει τον αγώνα για ζωή και ελευθερία. Ως αναρχικοί στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους συντρόφους, όπως και σε κάθε αγωνιστή και χώρο του κινήματος που βρίσκεται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής, αντιλαμβανόμενοι πως η επίθεση σε έναν από εμάς είναι επίθεση σε όλους μας και ως τέτοια πρέπει να απαντιέται συλλογικά και αποφασιστικά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ

που συνελήφθησαν κατά την εκκένωση της από το κράτος στις 5 Αυγ. 13, σε μια συντονισμένη επιχείρηση καταστολής όλων των κατειλημμένων χώρων αγώνα στην Πάτρα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: ΤΡΙΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016 9 π.μ.

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” – μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης