ΠΑΤΡΑ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2014

0
2434

Το Νοέμβρη του 2014, σε μια περίοδο που επιχειρούνταν η αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος (δημιουργία φυλακών τύπου Γ, καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων των κρατουμένων) οι κρατούμενοι Ηρακλής Κωστάρης και Νίκος Ρωμανός ξεκίνησαν απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που τους οφείλονταν ύστερα από την επιτυχία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Εκπαιδευτικές άδειες που εκδικητικά και αυθαίρετα τους αρνούνταν οι δικαστικές αρχές.

Το επόμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους που πραγματοποιούσαν απεργία πείνας με βασικές αιχμές τις εκπαιδευτικές άδειες και την ανάδειξη του ειδικού καθεστώτος εξαίρεσης στο οποίο υπόκεινται οι πολιτικοί κρατούμενοι. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου 2014  πραγματοποιήθηκε πορεία στην πόλη της Πάτρας η οποία δέχθηκε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής με αποτέλεσμα τη σύλληψη 6 διαδηλωτών, οι οποίοι δικάζονται στα δικαστήρια της Πάτρας τη Δευτέρα 3 Απρίλη.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, μπορεί να έχει αλλάξει ο πολιτικός διαχειριστής, παρόλα αυτά μέσα στην ευρύτερη συνθήκη της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης όλο και μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας, η καταστολή των αντιστάσεων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής και της παρουσας κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση η οποία αφού πρώτα προσπάθησε να αφομοιώσει τους αγώνες, στη συνέχεια τους εξευτέλισε χυδαία και σήμερα έρχεται να τους συκοφαντήσει και να τους καταστείλει.

Από την ψήφιση των μνημονίων και την καταστολή των αντιστάσεων, από το σιγοντάρισμα των φασιστών και την σταδιακή ανάδειξη τους σε πολιτικό συμπαίχτη, από τη στοχοποίηση αναρχικών και άλλων αγωνιστών για τους δίκαιους αγώνες που διεξάγουν, μέχρι την καταστολή των δομών του κινήματος  και την μεθοδευμένη πολιτική του θανάτου και του αποκλεισμού που καταδικάζει μετανάστες και πρόσφυγες στην ανυπαρξία είναι ολοφάνερο πως δεν υπάρχει δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για τους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους, πέρα από το διαρκή, ακηδεμόνευτο και από τα κάτω οργανωμένο αγώνα.

Στις κρατικές συμμορίες και την καταστολή  αντιτάσσουμε το πείσμα του αγώνα, τη συλλογικοποίηση και τη συντροφικότητα. Στον αργό θάνατο ενός χρεοκοπημένου συστήματος που δεν έχει να προσφέρει παρά το φόβο και την εξαθλίωση αντιτάσσουμε την οργάνωση του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, για την Αναρχία και τον Κομμουνισμό.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ, ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ… Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΗ, 10 π.μ.

Αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος” / μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Πάτρα, Μάρτιος 2017