ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 31 ΜΑΗ 9 π.μ.

0
2632

Στις 27 Ιουλίου κατά τη διάρκεια συντονισμένης κατασταλτικής επιχείρησης, εκκενώνονται τρεις καταλήψεις στέγασης προσφύγων, η Hurriya το Μανδαλίδειο και το Ορφανοτροφείο στη Θεσσαλονίκη.

Το κράτος επιχειρεί να ποινικοποιήσει την αλληλεγγύη, να οδηγήσει τους μετανάστες στον κοινωνικό αποκλεισμό και να σπάσει της σύνδεση ντόπιων και μεταναστών και των κοινών τους αγώνων για ζωή και αξιοπρέπεια. Στην δίκη του Ορφανοτροφείου επιβάλλονται ποινές 10 μηνών φυλάκισης με 3 χρόνια αναστολή και 2.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για τις 5 κατηγορούμενες.


Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις δεν περιορίζονται μόνο στις καταλήψεις. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως πολιτικός διαχειριστής της επίθεσης των κυρίαρχων, πριμοδοτεί τα αφεντικά και τις εμπροσθοφυλακές τους, στοχοποιεί δομές αγώνα, σωματεία βάσης συνελεύσεις γειτονιάς και αγωνιστές, επιδιώκει την παράδοση περιοχών ολόκληρων στα κρατικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.
Απέναντί τους, η συλλογικοποιήση των αντιστάσεων, η σύνδεση και η οργάνωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην κρατική και καπιταλιστική επέλαση.


Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τους συντρόφους μας.
Αλληλεγγύη στη συντρόφισσα που διώκεται για την κατάληψη του Ορφανοτροφείου


Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης 31 Μάη στις 9 π.μ.

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

apo.squathost.com – anpolorg@gmail.com