Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia

0
2422
Στις 25/4, στις 10.00 π.μ. , ήρθε στην Libertatia μεικτό κλιμάκιο του Υπ. Πολιτισμού μαζί με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη. Με την πρόφαση ότι πρέπει να ελέγξουν το χώρο επειδή το κτήριο , μετά τον εμπρησμό, μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια , ζήτησαν να μπουν στην κατάληψη. Οι σύντροφοι/ισσες της περιφρούρησης τους αρνήθηκαν την είσοδο. Μετά από αρκετές επαναλήψεις της δήλωσης ότι θα παραμείνουμε στο χώρο, απείλησαν με εισαγγελική παρέμβαση και έτσι αποχώρησαν.
 
Στα πλαίσια της διαδικασίας ανοικοδόμησης της κατάληψης, αλληλέγγυοι μηχανικοί έχουν επιβεβαιώσει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και μετά τον εμπρησμό του κτηρίου, πως δεν παρουσιάζει πρόβλημα στατικότητας και η επιδιόρθωσή του είναι δυνατή. Ο αποχαρακτηρισμός του κτηρίου ως διατηρητέο είναι απαραίτητος για να γκρεμιστεί και να ‘’αξιοποιηθεί’’ στη συνέχεια το οικόπεδο.
 
Η Libertatia δεν είναι απλά ένα κτήριο. Η Libertatia στεγάζει τις ανάγκες ανθρώπων χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο. Είναι ένας χώρος πολιτικής ζύμωσης, συνδιαλλαγής και συνάντησης, ένας χώρος που φιλοξενεί συζητήσεις και εκδηλώσεις για τον αντιφασισμό, τον αντισεξισμό, την εργασία. Ένας χώρος όπου λειτουργεί η δομή αυτομόρφωσης της κατάληψης. Ταυτόχρονα στεγάζονται πολιτιστικές δράσεις και ομάδες, όπως ήταν η ομάδα κινηματογραφικών προβολών, μουσικού αυτοσχεδιασμού και η ανοιχτή βιβλιοθήκη. Το κοινό σημείο όλων των παραπάνω είναι το είδος των σχέσεων που τους δίνει ζωή. Αντιιεραρχικές σχέσεις σεβασμού.
Για εμάς λοιπόν οι καταλήψεις δεν είναι τα ντουβάρια τους. Είναι οι σχέσεις που γεννιούνται και εξελίσσονται μέσα τους. Είναι δομές του κοινωνικού και ταξικού αγώνα. Είναι δομές στέγασης αλλά και ανοιχτοί χώροι προώθησης ελευθεριακών ιδεών και επαναστατικών δράσεων.
Επειδή οι καταλήψεις σημαίνουν όλα αυτά που είπαμε παραπάνω, αλλά και πολλά περισσότερα, η καλύτερη απάντηση απέναντι στο κράτος και τους φασίστες, είναι η ανοικοδόμηση του κτηρίου τόσο σε συμβολικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Θέλουμε η ανοικοδόμηση της Libertatia να αποτελέσει ένα σύμβολο αντιφασιστικού αγώνα και να παραμείνει μια δομή αντίστασης σε κράτος, κεφάλαιο και φασισμό.
Παρά τον εμπρησμό από τους φασίστες, παρά τις προσπάθειες του κράτους να μας καταστείλει και του κεφαλαίου να εκμεταλλευτεί τους χώρους μας, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ. Οχυρώνουμε πολιτικά την κατάληψή μας και την υπερασπιζόμαστε απέναντι σε κάθε επίθεση. Γι’ αυτό και εντείνουμε τη δράση μας στο χώρο.
 
Πρόγραμμα Δράσεων
Πέμπτη 26/4
12.00 Μικροφωνική
21.00 Προβολή Ταινίας ‘’ 9 μέρες στα οδοφράγματα ’’
 
Παρασκευή 27/4
21.00 Προβολή Ταινίας ‘’ Μίμης ο Σιδεράς ‘’
Σάββατο 28/4
15.00 Συλλογική Κουζίνα και Ρεμπέτικο Γλέντι
 
Συνέλευση Αλληλεγγύης κάθε μέρα στις 18.00
 
ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
 
Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Κατάληψη Libertatia
Libertatia, Συλλογικότητα για τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό