Ανακοίνωση για την απεργία πείνας & δίψας του πολιτικού κρατούμενου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου

0
2586

Ο πολιτικός κρατούμενος Κων. Γιαγτζόγλου κατηγορούμενος από το κράτος για αποστολή παγιδευμένων επιστολών σε ευρωπαίους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες και την επίθεση στον δοτό πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο το Μάη του 2017 ξεκίνησε απεργία πείνας στις 21 Φλεβάρη 2028 αιτούμενος στο υπ. Δικαιοσύνης την οριστική μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού όπου είχε μεταφερθεί προσωρινά από τις φυλακές Λάρισας προκειμένου να δικαστεί στην Αθήνα για άλλη υπόθεσή του, και συγκεκριμένα για τη σύλληψή του σε διαδήλωση ενάντια στα μνημόνια το 2011. Να σημειωθεί ότι το αίτημα του Κ. Γιαγτζόγλου που είναι προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη για την υπόθεσή του κατοχυρώνεται από το νόμο τους που προβλέπει την κράτηση των υποδίκων σε φυλακές που βρίσκονται στην περιοχή της σύλληψης τους ώστε να μην αποκόπτεται η επαφή με το συγγενικό περιβάλλον και τους νομικούς υπερασπιστές τους ενόψει της δίκης τους.

Σε απάντηση του αιτήματός του τα χαράματα του Σαββάτου 24 Φλεβάρη εισέβαλαν τα ΕΚΑΜ στο κελί του στην Α΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και αφού ξυλοκόπησαν τον απεργό πείνας τον μετέφεραν ημιλιπόθυμο στις φυλακές Λάρισας όπου την επομένη ξεκίνησε απεργία δίψας. Όταν έγινε αντιληπτή από συγκρατούμενους του η απαγωγή και η βίαιη μεταγωγή του Γιαγτζόγλου στη Λάρισα ξέσπασε ως πρώτη αντίδραση εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού και εκπρόσωπος του υπ. Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι στις 26 Φλεβάρη θα συγκληθεί εκτάκτως στο υπουργείο η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών προκειμένου να απαντηθεί το αίτημά του. Ωστόσο χθες, Δευτέρα 26/2 δεν συνεδρίασε καμία Επιτροπή Μεταγωγών, δεν δόθηκε καμία απάντηση στον απεργό πείνας και δίψας και καμία εξήγηση στον δικηγόρο του.

Είναι ολοφάνερο ότι το υπ. Δικαιοσύνης που βαρύνεται, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, με σειρά από συνεχόμενους και αδικαιολόγητους θανάτους κρατούμενων στις φυλακές, πέρα από την σκοπούμενη ψυχολογική εξόντωση του Κ. Γιαγτζόγλου δεν διστάζει να παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι σε βάρος του διακινδυνεύοντας ακόμα και την φυσική εξόντωσή του. Προφανώς όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για τη ζωή του προφυλακισμένου απεργού πείνας και δίψας, τόσο κυβερνητικοί όσο και δικαστικοί, δεν έχουν αντιληφθεί μέσα στη αλαζονεία και την εκδικητικότητα της εξουσίας τους ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα ζωής και θανάτου επάνω του, και τι ακριβώς διακυβεύεται από την εγκληματική ολιγωρία τους να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα για την μεταγωγή του πριν να είναι αργά.

Διότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη διορατικότητα για να καταλάβει κανείς ότι δεν είναι μόνο ο απεργός πείνας και δίψας που βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο αλλά και αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη ζωή του ωθώντας έναν πολιτικό κρατούμενο στον θάνατο με ανυπολόγιστα επακόλουθα.

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΤ ΚΩΝ. ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Αναρχική Συλλογικότητα Κύκλος της Φωτιάς
-μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης