Ανακοίνωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στο αναρχικό κίνημα στην Ελλάδα

0
2003

H Επιτροπή Σχέσεων της Διεθνούς των Αναρχικών Ομοσπονδιών (CRIFA) υποστηρίζει το κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη που διατυπώθηκε από τους συντρόφους της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης (APO/IFA), καλώντας επίσης για διεθνή κινητοποίηση όλων των ατόμων και των συλλογικοτήτων που αγωνίζονται ενάντια στην κρατική καταστολή και τον ολοκληρωτισμό. Για την αναρχία, για την κοινωνική επανάσταση!

Μασσαλία, 2 Νοεμβρίου 2019

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ-ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από το καλοκαίρι -μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου την αλλαγή της διακυβέρνησης- βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα μια κρατική κατασταλτική εκστρατεία που από την αρχή έθεσε στο στόχαστρο τον κόσμο του αγώνα -και ειδικότερα το αναρχικό κίνημα- τις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες δομές αγώνα, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, το σύνολο των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων.

Από τις πρώτες ενέργειες της νέας δεξιάς κυβέρνησης ήταν η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων – μιας γειτονιάς με πλούσιο αγωνιστικό παρελθόν και παρόν- και η εκκένωση προσφυγικών καταλήψεων με τη μεταφορά εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, υλοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την απάνθρωπη αντι-μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. στην κατεύθυνση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Πρόκειται για μια κατασταλτική διαδικασία σε εξέλιξη, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος και νέων επιχειρήσεων για εκκενώσεις καταλήψεων, ενώ με μια σειρά νόμων καταργείται στην ουσία η εργατική απεργία, προωθείται η ιδιωτικοποίηση βασικών κοινωνικών αναγκών και αγαθών και ανοίγει ο δρόμος για τη λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος από πολυεθνικές εταιρείες σε κάθε σημείο της χώρας.

Από την άλλη, κοινωνικές, ταξικές και πολιτικές συλλογικότητες επιχειρούν να θέσουν ήδη τα πρώτα αναχώματα στους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς του κράτους και των αφεντικών. Η μαζική διαδήλωση της 14ης Σεπτέμβρη 2019 που οργανώθηκε από τη συνέλευση “NO PASARAN” αποτέλεσε μια πρώτη δυναμική απάντηση στον δρόμο από χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες απέναντι στα σχέδια του κράτους δείχνοντας ότι ο κόσμος του αγώνα δεν θα υποχωρήσει απέναντι στην κρατική καταστολή αλλά θα συνεχίσει να μάχεται σε κάθε πεδίο όπου εκδηλώνεται η κρατική και καπιταλιστική επίθεση.

Απέναντι στην κατασταλτική επίθεση του ελληνικού κράτους και την επαπειλούμενη κλιμάκωση της το αμέσως επόμενο διάστημα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο αναρχικό κίνημα, στις πολιτικές και προσφυγικές καταλήψεις και τις δομές αγώνα στα Εξάρχεια, στις αναρχικές καταλήψεις -από τη Mundo Nuevo και την Libertatia στη Θεσσαλονίκη, που η ανοικοδόμηση ολοκληρώνεται μέχρι την εδώ και 31 χρόνια κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη στην Αθήνα- και συνολικά σε όλους τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες στην Ελλάδα.

Οι ελπιδοφόρες λαϊκές εξεγέρσεις στο Εκουαδόρ και τη Χιλή, η σθεναρή αντίσταση στην επαναστατημένη Ροτζάβα, οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Τουρκία, την Παλαιστίνη, οι μικρές και μεγάλες αντιστάσεις σε όλον τον κόσμο μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη και αποδεικνύουν ότι ο εχθρός μπορεί να είναι δυνατός αλλά δεν είναι άτρωτος! Να εντείνουμε παντού τον οργανωμένο και μαχητικό αγώνα για την κοινωνική επανάσταση, για την Αναρχία!

NO PASARAN!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση (APO/IFA)

Διεθνής των Αναρχικών Ομοσπονδιών – Επιτροπή Σχέσεων (CRIFA)

Ιταλική Αναρχική Ομοσπονδία (crint – FAI)

Ομοσπονδία για την Αναρχική Οργάνωση (FAO/IFA) [Slovenia-Croatia]

Anarchist Federation (AF), Britain

Federación Anarquista de México (FAM)

A iniciativa Federalista em Brasil (IFA-Brasil)

Federacion Libertaria Argentina

Fédération Anarchiste (FA), French-speaking

Federación Anarquista Ibérica (FAI), Spain/Portugal