ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ Π. ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ

0
2418

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της απεργίας πείνας και δίψας των αναρχικών αγωνιστών Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 5ης Ιανουαρίου, συλλαμβάνεται η Πόλα Ρούπα , από δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής, στο σπίτι που διέμενε μαζί με τον 6χρονο γιό της καθώς και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Αφού τους οδηγούν στην Ασφάλεια, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί απομακρύνουν το παιδί από τη μητέρα του, χωρίς αυτή να γνωρίζει που βρίσκεται μέχρι αργά το βράδυ. Ο Εισαγγελέας αρνείται να δώσει την επιμέλεια στους συγγενείς της, όπως η ίδια είχε ζητήσει και απειλεί να το βάλει σε ίδρυμα, ενώ το παιδί “κρατείται” φρουρούμενο στο νοσοκομείο Παίδων.

Η βαρβαρότητα του κράτους δεν έχει όρια. Προκειμένου να εκδικηθούν και να πιέσουν την Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη, απαγάγουν τον 6χρονο γιό τους. Η εκδικητικότητα αυτή από την πλευρά του κράτους δεν είναι τυχαία. Όπως έχουμε ήδη δει, όταν αυτό κρίνει πως η ποινή δεν είναι αρκετή προχωράει και σε άλλες μεθόδους, όπως την ποινικοποίηση των φιλικών και συγγενικών σχέσεων με στόχο την απομόνωση των αγωνιστών/στριών. Αυτό που θέλει να περάσει τώρα είναι ότι κατά περίπτωση νομιμοποιείται να κατάργει κάθε δικαίωμα, ακόμη και τα αυτονόητα, ενώ ταυτόχρονα στέλνει ένα μήνυμα σε όσους αγωνίζονται για το τί θα έχουν να αντιμετωπίσουν λόγω της επιλογής τους να στέκονται απέναντι στους σχεδιασμούς κράτους κ κεφαλαίου. Έτσι χτίζουν το καθεστώς εξαίρεσης για τους φυλακισμένους αγωνιστές και ευρύτερα για το κίνημα.

Αυτές οι πρακτικές φέρνουν μνήμες από τον εμφύλιο πόλεμο και τις παιδουπόλεις της Φρειδερίκης προς συμμόρφωση των εν δυνάμει νέων ανταρτών υπέρ της πατρίδος. Για άλλη μία φορά φαίνεται ότι το κράτος έχει συνέχεια και κάθε πολιτικός διαχειριστής προχωρά απρόσκοπτα στο βάθεμα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Η αρπαγή, η ομηρία και ο ψυχολογικός βασανισμός ενός 6χρονου παιδιού είναι μία από τις όψεις του, που παίρνει σάρκα και οστά. Είναι η ουσία της αθλιότητας, ανηθικότητας και εκδικητικότητας του συστήματος και της αστικής δημοκρατίας.

Να δοθεί τώρα το παιδί στους συγγενείς του

 

Αναρχική συλλογικότητα Όμικρον72

μέλος Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων |

http://omikron72.espivblogs.net

ans.omikron72@gmail.com

—————————————————————————–

Συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο το πρωί 10.00 Τσιμισκή με Αγ. Σοφίας, σε αλληλεγγύη με τα αιτήματα των απεργών πείνας/δίψας Μαζιώτη-Ρούπα.

Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός δεν κρύβεται. Αντιθέτως η δύναμη του έγκειται στο να δείχνει -και να επιβάλλει- το πιο απάνθρωπο πρόσωπό του. Το κράτος και η κυβέρνηση της Αριστεράς, ζηλεύοντας τη δόξα της Φρειδερίκης απαγάγουν το εξάχρονο παιδί των αναρχικών Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα και το κρατούν έγκλειστο μακριά από τους οικείους του. Φυσικά στόχο έχουν την πίεση στους γονείς του και την εκδίκηση, έννοια που συγκροτεί τον πυρήνα της κρατικής βαρβαρότητας.

Οι γονείς του ξεκινούν άμεσα απεργία πείνας και δίψας απαιτώντας να δοθεί εδώ και τώρα η επιμέλεια του παιδιού στους συγγενείς του. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα αιτήματα και τον αγώνα των Μαζιώτη-Ρούπα και απαιτούμε επίσης την απελευθέρωση του παιδιού και την επιστροφή του αμέσως στους συγγενείς του.

Όσο λοιπόν ο πολιτικός και θρησκευτικός θίασος των ηγετών μας θα χαριεντίζεται με σταυρούς και βασκανίες, κάνοντας τις γνωστές γελοίες δηλώσεις για ανάπτυξη, δημοκρατία και ευημερία εμείς καλούμε σε αναρχική συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 10.00 το πρωί στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγ. Σοφίας.

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό “Μαύρο και Κόκκινο”, μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ-

—————————————————————————–

ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥ 6ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

Στις 5 Ιανουαρίου συνελήφθη η αναρχική και καταζητούμενη για τον Επαναστατικό Αγώνα, Πόλα Ρούπα. Μαζί της βρισκόταν ο 6χρονος γιος της που από την πρώτη στιγμή απήχθη από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές και βρίσκεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Παίδων μέχρι αυτή την ώρα.

Η ομηρία του 6χρονου παιδιού των Μαζιώτη-Ρούπα και η απομόνωση του σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα υπό αναγκαστική νοσηλεία είναι μια μόνο εικόνα από την αναλγησία και την εκδικητικότητα που δείχνει και θα δείξει η κυβέρνηση απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους. Είναι μια εικόνα μόνο από τον κατασταλτικό λαβύρινθο που θα ακολουθήσει προκειμένου να διατηρηθεί η κοινωνική πειθαρχία, να διευρυνθεί ο κοινωνικός έλεγχος και να τσακιστεί οποιαδήποτε αντίσταση απέναντι στη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε σήμερα. Είναι μια ρεβανσιστική κίνηση και μια προσπάθεια εκβιασμού των Ρούπα-Μαζιώτη, αλλά και μια προσπάθεια παραδειγματισμού όποιου αντιστέκεται ή όποιου έχει κάθε λόγο για να αντισταθεί. Ακόμα, αποτελεί και ένα επιπλέον παράδειγμα της ειδικής μεταχείρισης και του καθεστώτος εξαίρεσης που βιώνουν οι πολιτικοί κρατούμενοι (ειδικά κελιά, ειδικές συνθήκες κράτησης, μη χορήγηση άδειας κλπ.).

Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, από τις αντικοινωνικές και εξοντωτικές πολιτικές τους μέχρι τα αντιτρομοκρατικά κατορθώματά και τις κατασταλτικές μεθόδους τους. Άλλωστε, μέχρι σήμερα έχουμε παρακολουθήσει αρκετά επεισόδια από την εφαρμογή της αριστερής εκδοχής του δόγματος “νόμος και τάξη” να ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας με κατασταλτικές επιχειρήσεις, με την ψήφιση μνημονίων και άλλων αντεργατικών-αντικοινωνικών μέτρων, με την πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, αποκλεισμού και εξόντωσης για τους πρόσφυγες.

Το κράτος έχει συνέχεια και ο αγώνας για να δοθεί το παιδί στο οικογενειακό του περιβάλλον δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο στα δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά πρέπει να θίγει και το σύνολο του καθεστώτος εξαίρεσης που διαμορφώνεται για την κοινωνική πλειοψηφία, να εναντιώνεται στην αναβάθμιση του κατασταλτικού οπλοστασίου του κράτους απέναντι σε όποιον αντιστέκεται, να αντιπαλεύει στο σύνολο της την αντικοινωνική φύση του.

Αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” / μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

Πάτρα, 8 Γενάρη 2017

ipposd.wordpress.com

—————————————————————————-

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥ 6ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΟΥ
ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

 

Στις  5 Ιανουαρίου συνελήφθη η αναρχική και καταζητούμενη για τον «Επαναστατικό Αγώνα» Πόλα Ρούπα. Μαζί της βρισκόταν ο 6χρονος γιος της, ο οποίος κρατείται από χθες σε ειδικό χώρο υπό την εποπτεία του εισαγγελέα ανηλίκων, ενώ απαγορεύεται η επικοινωνία με τη μητέρα του όσο και η επαφή του με στενά συγγενικά του πρόσωπα. Πρόκειται για μία πράξη σύμφυτη στον κρατικό ολοκληρωτισμό, ο οποίος επιβάλλεται  ως ο απόλυτος και δια της βίας ρυθμιστής κάθε κοινωνικής σχέσης. Το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο ΣΥΡΙΖΑ  που  αναλαμβάνουν την πραγμάτωση και την εμπέδωση αυτής της επιβολής, χρησιμοποιούν την οργουελική προπαγάνδα της «προστασίας» ενός παιδιού μέσω της κράτησής του και της απομόνωσής του από εκείνους που οι γονείς επιλέγουν να αναλάβουν την επιμέλειά του, από το αντικειμενικά οικείο του περιβάλλον. Το γεγονός ότι οι γονείς του είναι πολιτικοί κρατούμενοι, συνεπάγεται σύμφωνα με τον κρατικό μηχανισμό την αφαίρεση κάθε λόγου επάνω στη ζωή του γιού τους, την αυτόματη αναίρεση της γονικής μέριμνας και επιμέλειας. Είναι στην πράξη μία επιπρόσθετη και άμεσα εκτελέσιμη «ποινή» απέναντι σε πολιτικούς κρατούμενους,  η οποία επιχειρείται να καθιερωθεί  με σκοπό τον εκφοβισμό ενάντια σε όλους όσοι αγωνίζονται.

Οι νομικίστικες διατυπώσεις υποκρύπτουν τη δυνατότητα του κράτους να καθορίζει τη ζωή ενός παιδιού, χρησιμοποιώντας το ως τιμωρητικό παράδειγμα για όσους επιλέγουν να κινηθούν αντιπαραθετικά με τις καθεστωτικές νόρμες σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Δημιουργούν ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο για οποιονδήποτε και οποιαδήποτε βρεθεί στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής, επισείοντας προς όλη την κοινωνία το φόβητρο της αφαίρεσης κάθε δικαιώματος, ακόμα και του πιο στοιχειώδους, όπως αυτό της επικοινωνίας μίας μητέρας με το παιδί της. Ως αναρχικοί δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη πως οποιαδήποτε δικαίωση της επίκλησης του κοινωνικού συναισθήματος, μπορεί να αντιμετωπίσει τη συνθήκη που παράγει αντίστοιχα τερατουργήματα: την κυριαρχία της κρατικής-καπιταλιστικής δικτατορίας, που όντας σε βαθιά σήψη επιχειρεί να επιβληθεί σε κάθε πτυχή του κοινωνικού πεδίου εγκαθιδρύοντας το καθεστώς του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.  Ένα καθεστώς που δεν φείδεται βαρβαρότητας και δεν αναγνωρίζει στην ανθρώπινη υπόσταση παρά αξίες χρήσης, στα πλαίσια του πολέμου που έχει κηρύξει στους από τα κάτω.

  Δεν αναγνωρίζουμε στους πολιτικούς υπεύθυνους των γενικευμένων συνθηκών της εξαθλίωσης και της υποταγής την εξουσία να ορίζουν τις ζωές μας κι αντιστεκόμαστε στην επιβολή της κράτησης υπό περιορισμό του γιου των πολιτικών κρατουμένων Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα την απόδοση της επιμέλειας του 6χρονου γιού τους στους οικείους του. Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους επιδιώκουν να βάλουν έναν φραγμό στην καθιέρωση μίας επαίσχυντης πρακτικής που δημιουργεί το έδαφος για την έμπλεη τρόμου αποδοχή της κρατικής εξουσίας και επιβολής, υπό το βάρος των κατασταλτικών εκφοβισμών της.

                                                                                

    Αναρχική Συλλογικότητα “Κύκλος της Φωτιάς”-Μέλος της ΑΠΟ