ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α.

0
3269
7

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜO

«…Στη διαρκή διεθνή αποσταθεροποίηση και τους κλυδωνισμούς των συστημικών πολιτικών σταθερών, γεννιούνται οι μεγάλες δυνατότητες της επαναστατικής χειραφέτησης. Απέναντί τους συγκροτείται ήδη η αντεπαναστατική ακροδεξιά και φασιστική έκφανση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού για να μπει ως έσχατος φραγμός στην εξέλιξη της κοινωνική ιστορίας, που προχωρά μέσα από την αδιάκοπη πάλη για ελευθερία και ισότητα. Πόλεμος και φασισμός, αυτή είναι η «απάντηση» του συστήματος στην συνολική και βαθιά του κρίση, στις ίδιες του τις αντιφάσεις, που τις προκαλεί η αθεράπευτη σύγκρουση που επιβάλλει η βασική του αρχή, η εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο.»

 (απόσπασμα από τη Διακήρυξη του 2ου συνεδρίου της ΑΠΟ)

Η οργανωμένη παρουσία του αναρχικού αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τις ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης για τη δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της Χ.Α. τον Ιούνιο του 2008, αποτελεί ακόμα ένα σημείο του αγώνα ενάντια στα παρακρατικά τάγματα εφόδου και τους κρατικούς πάτρωνές τους.

Δεν έχουμε κανενός είδους ψευδαισθήσεις ότι ο φασισμός μπορεί να καταπολεμηθεί στις δικαστικές αίθουσες. Ο φασισμός μπορεί να νικηθεί στο δρόμο από τον κόσμο του αγώνα και αντιλαμβανόμαστε την παρουσία του κινήματος σε αυτή τη δίκη ως έναν ακόμα φραγμό απέναντι στους φασίστες και στο κράτος που επιχειρεί να τους ξεπλύνει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από την άρρηκτη σχέση του μαζί τους.

Ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, στον πόλεμο και στον φασισμό είναι αναγκαία από πλευράς μας η περαιτέρω οργάνωσή μας πολιτικά, κοινωνικά και ταξικά. Για την συγκρότηση ενός ελευθεριακού κινήματος ικανού να διαμορφώσει όρους συνολικής ανατροπής του κράτους και του κεφαλαίου. Για τη δημιουργία ενός άλλου οράματος για την κοινωνία που να διαπνέεται από τις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α.

τις ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης για την επίθεση στο αναρχικό – αντιεξουσιαστικό στέκι αντίπνοια.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 14/2, 9π.μ. στο Εφετείο

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων