Αστυνομική τρομοκρατία στην Τουρκία ανήμερα της επετείου της κρατικής σφαγής του Suruç

0
1524

ΕικόναΤη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 μέλη σοσιαλιστικών και αναρχικών οργανώσεων της Τουρκίας συγκεντρώθηκαν στην πόλη Σουρούτς στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία για να κατευθυνθούν στην πόλη Κομπάνι και να συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση της, καθώς είχε αποδεσμευτεί από τις μάχες με τους ισλαμοφασιστες του ISIS. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σε πολιτιστικό κέντρο της πόλης, πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας με αποτέλεσμα τη δολοφονία 33 αγωνιστριών και αγωνιστών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Βάσιμες ενδείξεις δείχνουν ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών -M.I.T.- γνώριζε για την προγραμματισμένη επίθεση και δεν την απέτρεψε ή ακόμα και την επέτρεψε.
Τιμή για πάντα στους μάρτυρες του Σουρούτς.

ΕικόναΣτην Τουρκία, οι αγωνιστές βγαίνουν στους δρόμους κάθε χρόνο στις 20 Ιουλίου για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών συντρόφων -ισσών και για να φωνάξουν ότι το κράτος είναι ο δολοφόνος και ότι οι 33 αναρχικοί και σοσιαλιστές που δολοφονήθηκαν στο Σουρούτς ζουν στους αγώνες μας. Φέτος, αυτή η παράδοση του αγώνα συνεχίστηκε.

Εικόνα

Οι Οργανώσεις Νεολαίας, με κεντρικό σύνθημα «Δικαιοσύνη για το Σουρούτς, Δικαιοσύνη για Όλους», βγήκαν στους δρόμους στην Άγκυρα και το Καντίκιοϊ (Ιστανμπούλ) και βρήκαν απέναντι τους την τρομοκρατική δράση της αστυνομίας.

Εικόνα

Στην Άγκυρα, οι οργανώσεις νεολαίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Kızılay και παρά την επίθεση της αστυνομίας που εξελίχθηκε σε συλλήψεις και βασανιστήρια σε βάρος των διαδηλωτών, πραγματοποίησαν κανονικά την προγραμματισμένη κινητοποίηση με συνθήματα.

Ένας μεγάλος αριθμός διαδηλωτών, 12 εκ των οποίων επαναστάτες αναρχικοί από το περιοδικό Karala, συνελήφθησαν ως αποτέλεσμα των αστυνομικών επιθέσεων. Μερικοί από τους κρατούμενους ανέφεραν ότι έχουν κατάγματα στα οστά λόγω των χτυπημάτων της αστυνομίας. Αργά το βράδυ οι κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εικόνα

Στο Kadıköy (Ιστανμπούλ), η πρόκληση της αστυνομίας ξεκίνησε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Suruç. Οι Οργανώσεις Νέων, οι οποίες ήθελαν να συγκεντρωθούν μπροστά από την Όπερα Süreyya και να περπατήσουν μέχρι το πάρκο Mehmet Ayvalıtaş ξεκίνησαν διαδήλωση φωνάζοντας το σύνθημα «Έξω η αστυνομία, αυτοί οι δρόμοι είναι δικοί μας» στο Kadıköy παρά τους φραγμούς της αστυνομίας.

https://twitter.com/i/status/1285279020729466880

Επίσης, φασιστικές επιθέσεις έλαβαν χώρα με αφορμή την επέτειο του Suruç στο Kadıköy, αλλά αυτές οι επιθέσεις αποκρούστηκαν από την αποφασιστική στάση των αγωνιστών.

Η αστυνομική βία, μέσα από την οποία επιχειρήθηκε να κατασταλεί η οργή των επαναστατών, απαντήθηκε με τον αποκλεισμό των δρόμων της περιοχής. Με συνθήματα και οδοφράγματα ενάντια στις μεθοδευμένες αστυνομικές επιθέσεις, το Kadıköy αποτέλεσε για μια ακόμη φορά πεδίο αντίστασης και αγώνα. Συνολικά, 55 άτομα συνελήφθησαν επειδή τίμησαν τη μνήμη των 33 δολοφονημένων συντρόφων και επειδή αντιστάθηκαν ενάντια στην αστυνομική τρομοκρατία στους δρόμους του Kadıköy.

Η κράτηση τους συνεχίζεται, ενώ έχουν συλληφθεί και 4 αγωνιζόμενοι δικηγόροι.

https://twitter.com/meydangazetesi/status/1285225813651140613/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1285225813651140613%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fmeydan.org%2F2020%2F07%2F21%2Fkadikoy-ve-ankarada-bugun-suruc-icin-polis-teroru-ve-direnis-vardi%2F 

Ο αγώνας των τριάντα τριών αναρχικών και σοσιαλιστών επαναστατών που σφαγιάστηκαν στο Suruç είναι δικός μας αγώνας. Το ταξίδι των «ονειροπόλων» δεν τελειώνει με βόμβες, επιθέσεις, φυλακίσεις και εκφοβισμό.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας, ο αγώνας μας συνεχίζεται! Ζήτω η Επανάσταση! Ζήτω η Αναρχία!

Με πληροφορίες από https://meydan.org/