Για την αντιφασιστική συγκέντρωση του Σαββάτου 10 Δεκέμβρη στην Πάτρα

0
2707

Το Σάββατο 10/12 οι ναζί της Χρυσής Αυγής, άφαντοι στην πόλη της Πάτρας τα τελευταία χρόνια, επιχείρησαν στα κρυφά, χωρίς καμιά δημόσια ανακοίνωση νωρίτερα, να πραγματοποιήσουν εκδήλωση στα γραφεία τους με τον ευρωβουλευτή Επιτήδειο. Και αυτό γιατί την τελευταία φορά που το ανακοίνωσαν από πριν δεν κατάφεραν καν να προσεγγίσουν τα γραφεία τους (ενώ 2-3 που βρίσκονταν σε αυτά παρέμειναν εκεί εγκλωβισμένοι για ώρες), ύστερα από την άμεση συγκέντρωση αντιφασιστών στο χώρο.

Μόλις αντιληφθήκαμε τη συγκέντρωση των φασιστών, αρκετοί σύντροφοι και συντρόφισσες επιλέξαμε να πορευτούμε συγκροτημένα προς τα γραφεία της χρυσής αυγής με στόχο να εμποδίσουμε την πραγματοποίηση της εκδήλωσής τους. Όταν πλησιάσαμε στο σημείο, μια διμοιρία ΜΑΤ μας έκλεισε το δρόμο, προστατεύοντας ακόμα μια φορά τους δολοφόνους ναζί. Σταθήκαμε συγκροτημένα μπροστά στους μπάτσους φωνάζοντας συνθήματα, τονίζοντας πως οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη. Έπειτα από περίπου μία ώρα οι φασίστες αποχώρησαν από τα γραφεία τους υπό την προστασία των μπάτσων.

Από την πλευρά μας βρεθήκαμε ως αναρχικοί στην αυθόρμητη αντιφασιστική συγκέντρωση αντιλαμβανόμενοι ως επιτακτική την ανάγκη άμεσης αναχαίτισης του ναζιστικού συρφετού της χρυσής αυγής όπου αυτός εμφανίζεται και τη σημασία της κοινωνικής ανάδειξης του ρόλου που διαδραματίζει το ίδιο το κράτος στη συγκρότηση του σύγχρονου φασιστικού παρακράτους.

Από τις επιθέσεις των παρακρατικών φασιστών στις καταλήψεις στέγης των προσφύγων και ευρύτερα σε αυτοδιαχειριζόμενους και κατειλημμένους χώρους του αγώνα, τους εμπρησμούς στα κέντρα κράτησης, μέχρι την κρατική καταστολή και την εκκένωση των καταλήψεων στέγης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, το στοίβαγμα των προσφύγων και των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον εξευτελισμό και την φυσική εξόντωση τους στα σύνορα της Ευρώπης-φρούριο είναι ολοφάνερη η βαρβαρότητα ενός καθεστώτος που γεννά τον πόλεμο και την εξαθλίωση, που χρησιμοποιεί τις φασιστικές συμμορίες για να χτυπήσει τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και όσους αγωνίζονται, αλλά και για να εκφοβίσει όσους έχουν κάθε λόγο να αντισταθούν. Ένα καθεστώς που ανεξάρτητα από τον πολιτικό του διαχειριστή είναι πάντοτε εναρμονισμένο στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας κοινωνίας-κάτεργο. Απέναντι σε αυτό το καθεστώς, οι από τα κάτω έχουν μόνο ένα δρόμο να διαβούν, αυτόν της αυτοοργάνωσης, της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Της κοινωνικής αυτοάμυνας και της δημιουργίας δομών ταξικής αλληλοβοήθειας. Να προτάξουμε την κοινωνική και ταξική αυτοοργάνωση, τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών/προσφύγων ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον φόβο, τον ρατσισμό και την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία. Να προωθήσουμε τον διαρκή αγώνα για την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” – μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης