Διαδήλωση για το κρατικό & καπιταλιστικό έγκλημα στον Σαρωνικό

0
2715

Διαδήλωση για το κρατικό & καπιταλιστικό έγκλημα στον Σαρωνικό

 

Η ανυπολόγιστη περιβαλλοντική και κοινωνική καταστροφή της 10ης Σεπτεμβρίου 2017 στον Σαρωνικό κόλπο που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγιά Ζώνη II» ανατολικά της Ψυτάλλειας και τον διασκορπισμό χιλιάδων τόνων μαζούτ στην θάλασσα

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

που ήρθε ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα των συνθηκών ανεξέλεγκτηςλεηλατικής και ρυπαντικής δραστηριότητας των εφοπλιστικών και πετρελαϊκών εταιριών στη θάλασσα και τις ακτές του Πειραιά και της δυτικής Αττικής, αναδεικνύοντας με τραγικό τρόπο την επιθετική και καταστροφική φύση του πολιτικοοικονομικού συστήματος πάνω στο φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΠΑΡΝΗΘΑ, ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΓΗ

Μέσα από μια γιγαντιαία επιχείρηση εκποίησης δημόσιων φυσικών πόρων και εκτάσεων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, που πραγματοποιείται από το ελληνικό κράτος υπό την κηδεμονία της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου, ώστε να αρθούν οποιεσδήποτε θεσμικές δεσμεύσεις υπήρχαν μέχρι σήμερα στην εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας, την εμπορευματοποίηση και λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος, παράλληλα με τη κρατική προπαγάνδα προώθησης του ιδεολογήματος της ανάπτυξης ως υπόθεση εθνικού συμφέροντος, επιχειρείται η μετατροπή όλης της χώρας σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη άγριας εκμετάλλευσης και ελέγχου των φυσικών πόρων και της κοινωνίας.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Απέναντι σε αυτήν τη συνθήκη απαιτείται μια συνολική κοινωνική αφύπνιση, το ξεπέρασμα της ανάθεσης, της διαμεσολάβησης και της αδράνειας, το δυνάμωμα των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, η συγκρότηση πλατιών, αυτοοργανωμένων, αντιθεσμικών μετώπων αντίστασης και η δημιουργία αναχωμάτων σε κάθε σημείο που εκδηλώνεται η κρατική και καπιταλιστική επιθετικότητα. Απέναντι στο εφιαλτικό παρόν και μέλλον που επιβάλλει ένα πολιτικοοικονομικό σύστημα σε σήψη, μοναδική διέξοδος είναι ο αγώνας για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας και σεβασμού του φυσικού κόσμου.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017

ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ ΠΕΙΡΑΙΑ, 12:00

Αναρχικές Συλλογικότητες Κύκλος της Φωτιάς, Όμικρον 72 | μέλη της ΑΠΟ