Εκδήλωση για την 1η Συνάντηση Γυναικών που Αγωνίζονται

0
2480
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
* Προβολή & Ενημέρωση – Συζήτηση
για την 1η διεθνή πολιτική, καλλιτεχνική, αθλητική και πολιτιστική συνάντηση γυναικών που αγωνίζονται, που κάλεσαν οι γυναίκες ζαπατίστας στο Caracol της Μορέλια (8-10 Μαρτίου 2018)
* Παρουσίαση της μπροσούρας «Προκλήσεις για τη γυναικεία απελευθέρωση. Μια ματιά μέσα από τους αγώνες των γυναικών στην Τσιάπας»Στην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37
ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ, 19:00
 
Στις 8 Μάρτη, στο τέλος των παρουσιάσεών μας, καθεμιά από μας άναψε μια μικρή φλόγα. […] Πάρε αυτή τη φλόγα και μεταμόρφωσέ την σε οργή, σε κουράγιο, σε αποφασιστικότητα… Κράτα την και τότε ίσως σκεφτείς ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε αλήθεια ούτε δικαιοσύνη ούτε ελευθερία μέσα στο πατριαρχικό καπιταλιστικό σύστημα. Και τότε ίσως ξανασυναντηθούμε για να βάλουμε φωτιά στο σύστημα. Και ίσως βρίσκεσαι δίπλα μας, για να βεβαιωθούμε ότι κανείς δεν θα σβήσει τη φωτιά μέχρι να μη μείνει τίποτα άλλο εκτός από στάχτες.Και τότε, αδερφή και συντρόφισσα, εκείνη τη μέρα που θα είναι νύχτα, ίσως καταφέρουμε να πούμε μαζί: “Εντάξει, τώρα μπορούμε πραγματικά να αρχίσουμε να οικοδομούμε τον κόσμο που χρειαζόμαστε και αξίζουμε”.
από τα λόγια των γυναικών ζαπατίστας στο κλείσιμο της συνάντησης

 

Ομάδα ενάντια στην Πατριαρχία – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση