Ενημέρωση από τη διεθνιστική-αντιφασιστική διαδήλωση (Anti-Lukovmarch) της 16ης Φλεβάρη στη Σόφια της Βουλγαρίας.

0
1620

Ενημέρωση από τη διεθνιστική-αντιφασιστική διαδήλωση (Anti-Lukovmarch) της 16ης Φλεβάρη στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Η φασιστική παρέλαση προς τιμή του φασίστα στρατηγού Lukov διεξάγεται εδώ και 15 χρόνια περίπου στη Σόφια. Τα τελευταία χρόνια μια πρωτοβουλία αναρχικών και αντιφασιστών, με αιχμή τη συνέλευση Antifa Sofia, επιχειρεί να βάλει φραγμό στη φασιστική παρουσία στους δρόμους της πόλης.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων, συμμετείχαμε οργανωμένα με δικό μας μπλοκ στη διαδήλωση στηρίζοντας τους αντιφασίστες στη Βουλγαρία με την εκδήλωση έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης. Πορευτήκαμε στους δρόμους της Σόφιας με κεντρικό πανό “Η διεθνιστική αλληλεγγύη θα σαρώσει τη φασιστική απειλή στα Βαλκάνια – Για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό” και διαδηλώσαμε ενάντια στο φασισμό υποστηρίζοντας τους συντρόφους/ισσες εκεί, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια προσπαθούν –κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες- να στήσουν αναχώματα στην προέλαση νεοναζιστικών ομάδων που συγκεντρώνονται εκεί από όλη την Ευρώπη, επιχειρώντας παράλληλα να δημιουργήσουν σταθερές δομές και μέτωπα αντίστασης στην επίθεση κράτους, κεφαλαίου, φασιστών και μαφιών.

Την αντιφασιστική πορεία στη Σόφια πλαισίωσαν και ενίσχυσαν περισσότεροι από 400 αντιφασίστες και αντιφασίστριες από την Βουλγαρία και άλλες χώρες των Βαλκανίων, βάζοντας μπροστά την διεθνιστική αλληλεγγύη, η οποία αποτελεί τη μόνη λύση για να σαρωθεί η φασιστική απειλή στα Βαλκάνια και παντού στον κόσμο.

Η προώθηση του εθνικισμού και του ρατσισμού, η όξυνση των διακρατικών ανταγωνισμών, οι επαπειλούμενες πολεμικές συρράξεις, το βάθεμα της εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης των «από τα κάτω» εξαιτίας των αντικοινωνικών πολιτικών των κυρίαρχων, η πριμοδότηση φασιστικών και νεοναζιστικών ομαδοποιήσεων είναι όλα όσα πρέπει να αντιπαλέψουμε σε κάθε πλευρά των συνόρων.

Πέρα από τον κόσμο της εξουσίας, πέρα από τη δυστοπία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που επιφυλάσσει για τους πληβείους περισσότερη φτώχεια, εξαθλίωση, πόλεμο και θάνατο υπάρχει και ο κόσμος του αγώνα ο οποίος μάχεται ανυποχώρητα τον φασισμό, το κράτος και το κεφάλαιο με ορίζοντα την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΥ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ.

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Y.Γ. Η προφανώς σκόπιμη προσπάθεια (από site προσκείμενο στο ΚΚΕ) να διαστρεβλωθούν πλήρως τα χαρακτηριστικά της -πολιτικά και οργανωτικά-συγκροτημένης παρουσίας μας στην αντιφασιστική/διεθνιστική διαδήλωση στη Σόφια, εξυπηρετεί εξ’ αντικειμένου την κάλυψη και την νομιμοποίηση επιθέσεων εναντίον του αναρχικού αγώνα, όπως η πρόσφατη προσπάθεια βίαιης απομόνωσης των αναρχικών μπλοκ στην απεργιακή διαδήλωση στην Πάτρα στις 28 Νοέμβρη του 2018.