Ενημέρωση από τη διεθνιστική/αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια (20/1)

0
1778

Στις 20 Γενάρη 2019 βρεθήκαμε στους δρόμους της Αθήνας μαζί με εκατοντάδες συντρόφους/ισσες και αντιφασίστες/στριες στην διεθνιστική- αντιφασιστική συγκέντρωση των Προπυλαίων με συγκροτημένη και οργανωμένη παρουσία απέναντι στο εθνικιστικό συλλαλητήριο, με αφορμή την ολοκλήρωση της ψήφισης της «συμφωνίας των Πρεσπών».

Σε συνέχεια αντίστοιχων συλλαλητηρίων που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το προηγούμενο διάστημα με αφορμή την ανακίνηση του “μακεδονικού ζητήματος”, μια σειρά από φορείς που εκφράζουν μισαλλόδοξα, ρατσιστικά και εθνικιστικά παραληρήματα, με την ανοιχτή υποστήριξη πολιτικών κομμάτων, κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, δημοσιογραφικών ομίλων, εκκλησιαστικών, παραστρατιωτικών και ναζιστικών οργανώσεων, επιχείρησαν να κινητοποιήσουν εκ νέου, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία αυτή τη φορά, τα πιο αντιδραστικά και συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά. Επιχείρησαν να μας υπενθυμίσουν τί επίκειται να συμβεί αν κυριαρχήσουν στο κοινωνικό πεδίο οι εθνικισμοί, οι πλαστοί διαχωρισμοί και το αλληλοφάγωμα μεταξύ των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων, αν εδραιωθεί ο κρατικός ολοκληρωτισμός, ο πόλεμος και η εξαθλίωση που επιθυμεί να επιβάλει το κράτος.

Στις 20 Γενάρη, κόντρα στο κλίμα αστυνομοκρατίας και τη μιντιακή προπαγάνδα, βρεθήκαμε στο διεθνιστικό- αντιφασιστικό ανάχωμα των Προπυλαίων, αντιλαμβανόμενοι πως η προοπτική των εμπόλεμων κοινωνιών, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της αναζωπύρωσης των εθνικισμών και του κοινωνικού εκφασισμού θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η οργανωμένη αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων τάξεων και η ανατροπή του κόσμου του καπιταλισμού και του κράτους σε παγκόσμιο επίπεδο μπορούν να διαμορφώσουν τους όρους για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ευημερίας, ισότητας, ειρήνης και δικαιοσύνης, χωρίς εκμετάλλευση, διακρατικούς πολέμους και αποπροσανατολιστικούς ανταγωνισμούς.

Μαζί με εκατοντάδες άλλους αγωνιστές/στριες, αντιφασίστες/στριες, έχοντας την παρακαταθήκη που άφησαν οι διεθνιστικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου (από τις διεθνιστικές συγκεντρώσεις στις 21 Γενάρη στην Καμάρα και στις 4 Φλεβάρη στα Προπύλαια, μέχρι την παμβαλκανική-διεθνιστική πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia της 10ης Μάρτη), επιχειρήσαμε για ακόμη μια φορά να σπάσουμε τον μονόλογο της κρατικής προπαγάνδας, να σαμποτάρουμε την εξάπλωση του εθνικιστικού παροξυσμού και να σταθούμε μαχητικά απέναντι στις παρακρατικές, φασιστικές συμμορίες.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, όπου επιχειρείται να σηκώσει κεφάλι το εθνικιστικό μπλοκ και ο φασιστικός οχετός που το συνοδεύει. Στέλνουμε μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στους συντρόφους μας στα Βαλκάνια και διεθνώς.

Ανοικοδομούμε την κατάληψη Libertatia, ένα χώρο του κινήματος που έγινε στόχος παρακρατικών φασιστών κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου της 21ης Γενάρη 2018 στη Θεσσαλονίκη. Μόνο η ενδυνάμωση των κοινών μας αγώνων και η αλληλεγγύη μπορούν να σαρώσουν τη φασιστική απειλή και να βάλουν φραγμό στην επίθεση των παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών αφεντικών απέναντι στους πληβείους αυτού του κόσμου.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων