Ενημέρωση από τη συμμετοχή της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης στη διαδήλωση της ΔΕΘ

0
1528

Ενημέρωση από τη συμμετοχή της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης στη διαδήλωση της ΔΕΘ

Το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση ενάντια στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση καλέσαμε σε προσυγκέντρωση στην κατάληψη Mundo Nuevo και πορευτήκαμε στην συγκέντρωση της Καμάρας. Συγκροτήσαμε διακριτό αναρχικό μπλοκ στην διαδήλωση από κοινού με την Αναρχική Μαθητική Ομάδα «Αταξία» και την Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών «Quieta Movere», στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 150 άτομα με κεντρικό πανό «Ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Οι κοινωνικοί-ταξικοί αγώνες, οι καταλήψεις, το αναρχικό κίνημα… δεν παραδίνονται – μάχονται. NO PASARAN».

Ένας ολόκληρος στρατός μπάτσων των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ και ασφαλιτών καταλάμβαναν το πεζοδρόμιο στο πλάι μεγάλου μέρους της διαδήλωσης της Καμάρας με εντονότερη την παρουσία τους στα μπλοκ των αναρχικών, τα οποία στάθηκαν αποφασιστικά και περιφρουρημένα.

Διαδηλώσαμε στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο νέο γύρο αντικοινωνικής επίθεσης που προετοιμάζει η νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά πολιτική διαχείριση που προέκυψε μετά τις εκλογές της 7ης Ιούλη. Ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία σε βάρος του αναρχικού κινήματος και των αυτοοργανωμένων χώρων του αγώνα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, στην επίθεση στον κοινωνικό χαρακτήρα του ασύλου, στα αντεργατικά και αντισυνδικαλιστικά μέτρα και στη λεηλασία του φυσικού κόσμου από τον Αχελώο και την Χαλκιδική μέχρι τα Άγραφα και την Ήπειρο.

Είχε προηγηθεί το ελευθεριακό φεστιβάλ κατειλημμένων χώρων και συλλογικοτήτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην κατάληψη Mundo Nuevo, στην κατάληψη Libertatia (η ανοικοδόμηση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη) και στα γρασίδια της φιλοσοφικής του ΑΠΘ. Ένα φεστιβάλ που με την πληθώρα θεματικών που συμπεριέλαβε κατάφερε να αναδείξει τον πλούτο και το βάθος των αναρχικών αντιλήψεων και πρακτικών, σε μια περίοδο μάλιστα που εντείνονται οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις των κρατικών μηχανισμών, υπερασπίζοντας παράλληλα τους κατειλημμένους χώρους αγώνα, οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής επίθεσης, τους δημόσιους χώρους και το κοινωνικό άσυλο των πανεπιστημίων από την κρατική καταστολή, τις πρυτανικές αρχές που κήρυξαν lock out στο πανεπιστήμιο και τις ναρκομαφίες.

Απέναντι στην κρατική καταστολή στο στόχαστρο της οποίας βρίσκονται όλοι όσοι αγωνίζονται ενάντια στην παγκόσμια δικτατορία κράτους και κεφαλαίου, το αναρχικό κίνημα, οι κατειλημμένοι χώροι αγώνα, οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και οι πρόσφυγες και μετανάστες, να αναζωπυρώσουμε τις εστίες αγώνα, να δυναμώσουμε κάθε μέτωπο μάχης για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

Ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και τη δυστοπία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, που δεν έχει τίποτα να υποσχεθεί πέρα από φτώχεια, εξαθλίωση και κοινωνικό κανιβαλισμό να προτάξουμε την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη στις 12.00 διαδηλώνουμε από τα Προπύλαια ενάντια στην κρατική κατασταλτική εκστρατεία υψώνοντας οδόφραγμα αλληλεγγύης με τους χώρους του αγώνα, το αναρχικό κίνημα και τις κοινωνικές-ταξικές αντιστάσεις!

ΝΟ PASARAN!

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων