Ενημέρωση από το 3ήμερο κάλεσμα εργασιών στην Κατάληψη Libertatia

0
986

Σε συνέχεια του προηγούμενου 3ημέρου την Παρασκευή 31/7 μέχρι την Κυριακή 2/8 αλληλέγγυος κόσμος ανταποκρίθηκε στο ανοιχτό κάλεσμα για εργασίες και πλαισίωσε και τις 3 μέρες, όπου ολοκληρώθηκε πλήθος εργασιών όπως επισκευή πατωμάτων, κουφωμάτων και άλλες οικοδομικές εργασίες. Καθ’όλη την διάρκεια των εργασιών η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη τόσο για εμάς όσο και για όλη την γειτονιά.

Η στάση αυτή του κράτους δεν μας κάνει εντύπωσε. Λίγες μέρες πριν την Παρασκευή 17/7 το πρωί στις 8.00 απεσταλμένοι μηχανικοί από την εφορία νεοτέρων μνημείων με την παρουσία εισαγγελέα και με τη συνοδεία της αστυνομίας εισέβαλαν στο χώρο της κατάληψης, έκλεψαν εργαλεία ανοικοδόμησης και στη συνέχεια προσπάθησαν να αποσυνδέσουνε το ρεύμα. Το κράτος αντιλαμβανόμενο την συσπείρωση κόσμου γύρω από την ανοικοδόμηση, αλλά και την συμβολική διάσταση που αυτή φέρει, θέλει να ανακόψει την πορεία του αγώνα αυτού ο οποίος αποτελεί κομμάτι του αντιφασιστικού και αναρχικού κινήματος. Αν νομίζουν ότι με το να μπουκάρουν σαν κλέφτες μπορούν να σταματήσουν όλη αυτή τη διαδικασία, τότε πραγματικά γελιούνται.
Η κρατική καταστολή και η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν μας τρομοκρατούν. Θα δώσουμε όλες τις μάχες απέναντι σε όλες τις καθεστωτικές δυνάμεις.Υψώνουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης στο πλευρό των δομών αγώνα, των καταπιεσμένων, των από τα κάτω, των μεταναστών-τριών και όποιου αγωνίζεται για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας.

κατάληψη Libertatia,  5/8/2020