[Θεσσαλονίκη] Ενημέρωση σχετικά με τη Διαδήλωση Αλληλεγγύης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ

0
1124

Την Παρασκευή 5/6 πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των συλλογικοτήτων «Μαύρο & Κόκκινο» και «Libertatia» η προγραμματισμένη πορεία αλληλεγγύης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κεντρικό σύνθημα «η αναπνοή των καταπιεσμένων είναι η καταστροφή του κράτους». Είχε προηγηθεί την Τετάρτη 3/6 συνέλευση στο Πολυτεχνείο. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην Καμάρα χορευτική ομάδα πραγματοποίησε επίδειξη στη μνήμη του δολοφονημένου George Floyd.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 500 άτομα, ενώ μέσα από τα συνθήματα με δυνατό παλμό τονίστηκε ο αντικρατικός χαρακτήρας της εξέγερσης στην καρδιά του καπιταλιστικού κτήνους. Κυριάρχησε το σύνθημα «από την Ελλάδα ως την Αμερική πόλεμο σε κράτος και καταστολή» με το οποίο υπογραμμίστηκε η σύνδεση των καταπιεσμένων παντού στον κόσμο και η κοινή βία που αντιμετωπίζουν από την αστυνομική βαρβαρότητα και τον κρατικό ολοκληρωτισμό. Πολλή μεγάλη ήταν η συμμετοχή νεολαίων της πόλης που διαδήλωσαν την οργή τους τόσο απέναντι στο Αμερικάνικο κράτος, καθώς η πορεία έκανε συμβολικά στάση στο Προξενείο των ΗΠΑ στην Τσιμισκή, όσο εξίσου έντονα και έξω από το αστυνομικό τμήμα της Αριστοτέλους, όπου επίσης παρέμεινε κάποια λεπτά και φώναξε συνθήματα εναντίον των μισθωμένων ένστολων μπράβων των αφεντικών.

Από τη μέση περίπου της διαδήλωσης τα ΜΑΤ φρόντισαν να κάνουν παραπάνω από εμφανή την παρουσία τους. Επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τον κόσμο προσέγγισαν το σώμα της πορείας κάνοντας επίδειξη και του νέου εξοπλισμού που παρέλαβαν πρόσφατα ως τμήμα των 34 εκατομμυρίων ευρώ που ξοδεύτηκαν εν μέσω πανδημίας για τις τωρινές και μελλοντικές ανάγκες του κράτους για την προστασία του από τους καταπιεσμένους.

Συμμετοχή στην προπαγάνδιση και την περιφρούρηση της διαδήλωσης είχαν η Αναρχική Μαθητική Ομάδα: Αταξία, σύντροφοι από την Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere και άλλοι σύντροφοι και συντρόφισσες. Να σημειώσουμε για μια ακόμη φορά ότι οι σεξιστικές προκλήσεις που απηύθυναν τα δίποδα της αστυνομίας προς τις γυναίκες της περιφρούρησης επιβεβαιώνουν στο έπακρο τα συνθήματά μας για τον ρόλο και τη σύνθεση του αστυνομικού σώματος, ως έναν οχετό από επιστρατευμένα ανθρωπόμορφα βοθρολύματα που αποσκοπούν στην επιβολή της τρομοκρατίας. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ενδυναμώνουν την επιθυμία των συντροφισσών και των συντρόφων να εντείνουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα για τη δημιουργία μιας ελεύθερης κοινωνίας που θα στείλει διαπαντός την περιττή, δολοφονική ύπαρξή τους στον κάδο της ιστορίας.

Ως μια πράξη διεθνιστικής αλληλεγγύης με αναρχικό-αντικρατικό περιεχόμενο, η διαδήλωση της 5ης Ιούνη έβαλε και τη Θεσσαλονίκη στον μεγάλο χάρτη με τις πόλεις σε όλο τον πλανήτη, όπου ο κόσμος διαδηλώνει μαζικά και μαχητικά ενάντια στον ρατσισμό, την εξουσία και τη βαρβαρότητα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες διαδηλωτές της πορείας της 3ης Ιούνη στην Αθήνα. Σε ολόκληρο τον κόσμο, από τη Χιλή και τις ΗΠΑ, μέχρι την Τουρκία και το Μεξικό έως την Ελλάδα οι καταπιεσμένοι ξεσηκώνονται. Σάρκα από τη σάρκα τους κι εμείς στεκόμαστε πλάι τους.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο», συλλογικότητα για τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό – Libertatia | μέλη της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης (Ομοσπονδία συλλογικοτήτων)