Θεσσαλονίκη | Αντιφασιστική Συγκέντρωση

0
1331

Αντιφασιστική συγκέντρωση Κυριακή 3/11 στις 15.00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ

Μερικούς μήνες μετά την τεράστια αποτυχία της εθνικιστικής φιέστας “macedonian pride” οι νεοναζί του Ιερού Λόχου προσπαθούν να κάνουν άλλη μια προσπάθεια δημόσιας εμφάνισης, αυτή την φορά καλώντας σε πορεία κατά της “λαθροεισβολής” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως πάντα έτσι και αυτή τη φορά δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε καμία παρακρατική φασιστική συμμορία να διεκδικήσει δημόσιο χώρο και λόγο. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο όλων αυτών των φασιστικών παραφυάδων που ελοχεύουν σε κάθε δημοκρατία: οι ναζιστικές αυτές γκρούπες είναι τα μαντρόσκυλα του κράτους. Επιτίθενται σε καταλήψεις – κοινωνικούς χώρους αγώνα καθώς και σε πρόσφυγες, μετανάστες, καταπιεσμένους και δρουν συμπληρωματικά με το κεφάλαιο εκφράζοντας (πλάι με την χ.α.) την πιο επιθετική, φασιστική πτυχή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, την πιο ακραία επικράτηση κράτους και κεφαλαίου.

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΟΠΛΙΖΟΥΝ, ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ

Φυσικά η νέα δεξιά κυβέρνηση της Ν.Δ. παρακολουθεί κλείνοντας το μάτι, αφού πάντα η φασιστική κίνηση είναι χρήσιμη και εκμεταλλεύσιμη από το κράτος. Η κατάσταση των τελευταίων χρόνων μετά τα μεγάλα κύματα ξεριζωμού ανθρώπων από τις εμπόλεμες και οικονομικά εξαθλιωμένες χώρες του πλανήτη λόγω των επεκτατικών πόλεμων και της οικονομικής διαχείρισης του δυτικού κόσμου σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της κυριαρχίας, που αδυνατεί να το διαχειριστεί. Περίπου στους 20.000 φτάνουν οι μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα (γιατί κανένας τους δεν θέλει να μείνει στη χώρα, αλλά να περάσει τα σύνορα) ενώ τα περισσότερα “κέντρα φιλοξενίας” στοιβάζουν πολλαπλάσιο αριθμό ανθρώπων από τον προβλεπόμενο, σε συνθήκες εφάμιλλες των στρατοπέδων συγκέντρωσης στον δεύτερο παγκόσμιο, ενώ η κρατική βία αρχικά ξεσπίτωσε πρώτα τους ανθρώπους αυτούς από τις δομές αλληλεγγύης και τις καταλήψεις των εξαρχείων, για να τους πετάξει αργότερα στα hot spot του θανάτου. Η πολιτική διαχείριση της κατάστασης από τη νέα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση με την εκκένωση δομών οι οποίες φιλοξενούσαν πρόσφυγες κάτω από ανθρώπινες συνθήκες φανερώνει και την ηθική του κράτους, που στήνει βωμούς στο χρήμα ακόμη κι αν χρειαστεί να ανοίγει τάφους για τους ανθρώπους. Τα κέντρα κράτησης λοιπόν εξυπηρετούν αυτόν ακριβώς το σκοπό: μετατρέπονται σε σύγχρονα στρατόπεδα εξόντωσης-γκέτο, ενώ οι κοινωνίες παρακολουθούν ανενόχλητες ή ακόμη χειρότερα όπως στην περίπτωση των Βρασνών, επιτιθέμενες στους απόκληρους της γης, οξύνοντας τον κοινωνικό κανιβαλισμό και διασφαλίζοντας τη συνέχιση του ίδιου σκηνικού θανάτου.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ – ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΓΜΕΝΟ

Όσο και αν η Ν.Δ. προσπαθεί να πλασάρει την απουσία της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή ως αντιφασιστική τάχα νίκη της φιλελεύθερης διαχείρισης και του εκδημοκρατισμού, ξέρουμε από τη μεριά μας καλά ότι το πολιτικό «κενό» καλύπτεται από την ίδια την κυβέρνηση, της οποίας τα μέλη με τον λόγο και την πράξη τους καθημερινά θυμίζουν τις πολιτικές τους καταβολές. Με μια σειρά μέτρων που επιχειρούν να εφαρμόσουν πανοπτικό κρατικό έλεγχο στις ζωές μας, όπως η ηλεκτρονική ψηφοφορία στα συνδικάτα (για φακέλωμα των αγωνιστών), η κατάργηση του ν+2 (ως μέτρο πειθάρχησης), και με απροκάλυπτα μισάνθρωπες δηλώσεις που η μιντιακή προπαγάνδα ξεπλένει και κανονικοποιεί, η νέα κυβέρνηση προλειαίνει το έδαφος για τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Και για να ριζώσει καλύτερα στα έδρανα της βουλής, αξιοποιεί τη ναζιστική κίνηση ως ένα ζωντανό παράδειγμα αυτών από τους οποίους την άνοδο μας προφυλάσσει.

Καμία λαθροεισβολή δεν συντελείται. Οι χιλιάδες ανθρώπων που θαλασσοπνίγονται για να ξεφύγουν από τον πόλεμο τον οποίο τους κήρυξαν οι μεγάλες δυνάμεις γίνονται ξανά στόχος των ναζί. Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, πως ο φασισμός θα νικηθεί με την αντιφασιστική πάλη σε κάθε πεδίο της κοινωνική ζωής όπου επιχειρεί να ανθίσει, μέσα σπό οργάνωση βάσης, σωματεία και συλλογικό αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και την επέλασή του πάνω από την αξία της ανθρώπινης ζωής. Ποτέ όσο ζούμε δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να υπάρχουν στο δημόσιο χώρο. Ο αγώνας ενάντια σε όποιας μορφής φασιστικού πογκρόμ σε πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι σκληρός και με διάρκεια, ακριβώς επειδή τον θρέφει το ίδιο το κράτος, που έχει συνέχεια στον χρόνο και συνέπεια στη δράση.

ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΦΑΓΗΣ – ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

Τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε παγκόσμια κλίμακα απεργούν, οργανώνονται και συγκρούονται με κάθε κόστος και τρόπο με το καθεστώς του τόπου τους, ενάντια στη φτώχεια και τον θάνατο που επιβάλλουν οι επιταγές κράτους-κεφαλαίου, από τη Χιλή μέχρι το Κουρδιστάν, οι ναζί ψέγουν τους απόκληρους και ξεριζωμένους μετανάστες για κατά φαντασία κοινωνικά ζητήματα. Ξέρουμε καλά ότι η ρίζα του προβλήματος είναι η ίδια η ουσία του κράτους, που κοστολογεί τα πάντα με γνώμονα το συμφέρον της άρχουσας τάξης και δε διστάζει όταν χρειάζεται να λύνει τα σκυλιά να καθαρίσουν και να καταστείλλουν τις κοινωνικές αντιστάσεις.

Ως αναρχικές/οι λοιπόν δεν θα αφήσουμε την επέλαση του κράτους/παρακράτους στις ζωές μας και στις ζωές όλων των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου αναπάντητη. Ο κόσμος του αγώνα και η οργανωμένη παρουσία του αντιφασιστικού και αναρχικού κινήματος να σταθεί απέναντι στο φασισμό και τους παρακρατικούς νεοναζί. Για την κοινωνία της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και της Ελευθερίας, μέχρι να χτίσουμε τον κόσμο της Αναρχίας και του Ελευθεριακού Κομμουνισμού.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΝΟΕΜΒΡΗ, στις 15:00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό- μέλος Α.Π.Ο.-Ο.Σ.Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό, “Μαύρο & κόκκινο”- μέλος Α.Π.Ο.-Ο.Σ.