[Θεσσαλονίκη] Αντιφασιστικό μπλόκο – Σάββατο 16 Ιούνη

0
2330

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 6 Μ.Μ. ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το Σάββατο 16 Ιουνίου η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής καλεί σε συγκέντρωση και πορεία με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα. Οι φασίστες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το εθνικιστικό κλίμα που διαμορφώνεται από τους ακροδεξιούς κύκλους που διοργανώνουν συλλαλητήρια με αφορμή το Μακεδονικό. Επιζητούν από τη μία πλευρά κοινωνική νομιμοποίηση και από την άλλη μικροκομματικά οφέλη που θα μπορέσουν να βγάλουν την εγκληματική οργάνωση των νεοναζί από τα σχοινιά που την έχει ρίξει το οργανωμένο χτύπημα του μαχητικού αντιφασισμού σε ολόκληρη την επικράτεια.

Προσπαθώντας να αντλήσουν υπεραξία για το νεοναζιστικό παραμάγαζο οι φασίστες της Χρυσής Αυγής καλούν σε πορεία για το Μακεδονικό με συγκέντρωση κάτω από τη σκουληκοφωλιά τους. Ευελπιστούν να περιμαζέψουν κάποιους από όσους συγκρότησαν τον πατριωτικο-εθνικιστικό κορμό που μαζεύτηκε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια τον περασμένο χειμώνα. Η σχέση του κράτους με το φασιστικό παρακράτος, των θεσμών διαχείρισης με τους νεοναζί γίνονται όλο και πιο ορατοί, όλο και πιο ξεκάθαροι. Το τελευταίο διάστημα οι φασίστες της πόλης, οι παρακρατικοί προσπαθούν να βρουν νομιμοποίηση μέσα από διάφορους συλλόγους και ενώσεις, να λειτουργήσουν στο πλάι τους ως μπράβοι που θα επιχειρήσουν να τραμπουκίσουν και να τρομοκρατήσουν όποιον βάλουν στον στόχο. Οι πρόσφατες συλλήψεις του συγκοινωνούντος δοχείου τους C18/AME ανάγκασε και πάλι την εξαφανισμένη Χρυσή Αυγή να πάρει την πρωτοβουλία.

Το αντιφασιστικό κίνημα όμως σε όλη την επικράτεια αντί να υποχωρήσει, όπως θα ήλπιζαν, συνεχίζει με μαχητικές πρωτοβουλίες να τους χτυπά σε καίρια σημεία. Στη Θεσσαλονίκη ομάδα συντρόφων με υποδειγματικό τρόπο θα διαλύσει εμφατικά τα γραφεία της φασιστικής γκρούπας Ιδεάπολις, στην Αθήνα οι οργανωμένες συγκρούσεις θα φτάσουν μέχρι την εξώπορτα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ενώ στα Χανιά σύντροφοι θα έρθουν αντιμέτωποι με φασίστες και μπάτσους υπερασπιζόμενοι με την ψυχή τους την αντεθνικιστική συγκέντρωση στην πόλη τους.

Πίστη, Αγώνας, Επίθεση,
Ούτε βήμα πίσω. Καμία ανακωχή με τον φασιστικό εσμό.

Αντιφασιστική Συγκέντρωση: Σάββατο 16 Ιούνη 18.00
Άγαλμα Βενιζέλου

Παντού και πάντα να βρίσκουν μπροστά τους ένα αντιφασιστικό, ένα αναρχικό χαράκωμα. Καλούμε εκ νέου τον κόσμο του αγώνα, τα σωματεία, τις πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες του κινήματος και όλους τους αντιφασίστες. Ο φασισμός προαλείφεται για νέες επιθετικές εξορμήσεις με αφορμή την ανακίνηση του Μακεδονικού. Το αυτοοργανωμένο, μαχητικό κομμάτι του κινήματος είναι το μόνο που θέλει και μπορεί να τους σταματήσει. Συσπείρωση και αγώνας.

Μαύρο & Κόκκινο
μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης