ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Στις 22 Γενάρη οι κατασταλτικές δυνάμεις του τούρκικου κράτους δολοφόνησαν μετά από συμπλοκή τον αγωνιστή Bilgehan Karpat, ενώ συνέλλαβαν τραυματισμένο τον αγωνιστή Erkan (Şerif Turunç), δυο μέρες μετά τις επιθέσεις που πραγματοποίησε το DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Μέτωπο) κατά της Γενικής Ασφάλειας της Κωνσταντινούπολης και του κεντρικού κτηρίου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

Αυτή η αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στην συνολική κατασταλτική εκστρατεία του τουρκικού κράτους, που τα τελευταία χρόνια εκδηλώνεται με πολεμικές επιχειρήσεις στις κουρδικές περιοχές, μαζικές διώξεις και δολοφονικές επιθέσεις σε κινήματα αντίστασης και επαναστατικές οργανώσεις. Μια εκστρατεία που οξύνεται σήμερα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου και την επέκταση του κράτους έκτακτης ανάγκης. Το καθεστώς Ερντογάν, κατηγορώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους για προσπάθεια ανατροπής του, χρησιμοποιεί την απόπειρα πραξικοπήματος από τη μία μεριά για εκκαθαρίσεις στο σύνολο των κρατικών μηχανισμών (στρατός, δικαστικό σύστημα, δημόσιος τομέας) και από την άλλη επιβάλει ολοκληρωτικό πόλεμο στον εσωτερικό εχθρό, για τη διάλυση των ταξικών και κοινωνικών αντιστάσεων. Ταυτόχρονα δίνει το έναυσμα στους οπαδούς του μαζί με τους γκρίζους λύκους να επιτεθούν στις γειτονιές και στα στέκια των αριστερών και αναρχικών αγωνιστών και οργανώσεων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, αναρχικοί, κομμουνιστές, συνδικαλιστές, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και όσοι αμφισβητούν με οποιοδήποτε τρόπο την παντοδυναμία του καθεστώτος βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις, βασανιστήρια και φυλακίσεις. Επίσης, καταλύονται στοιχειώδη δικαιώματα, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις, αναστέλλεται η λειτουργία εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, εφαρμόζεται λογοκρισία και αποκλεισμός πρόσβασης στο διαδίκτυο, κόμματα και οργανώσεις χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές ομάδες, γίνονται εισβολές σε σπίτια αγωνιστών και πραγματοποιούνται επιθέσεις σε πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους. Να σημειώσουμε ότι, μέσα σε αυτό το κλίμα η αναρχική εφημερίδα Meydan βρίσκεται υπό καταστολή. Στις 23 Δεκέμβρη, ο αρχισυντάκτής της και μέλος της DAF (Αναρχική Επαναστατική Δράση) Husein Civan καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και τριών μηνών για “προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας”, ενώ ο φυλακισμένος Umut Firat Suvariogullari, επίσης συντάκτης της Meydan και μέλος της DAF, πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα απεργία πείνας για περισσότερες από 50 ημέρες ώστε να καταγγείλει τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των πολιτικών κρατουμένων που επιβάλλονται από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Η μορφή της κρατικής επιθετικότητας στην Τουρκία σχηματοποιείται τόσο με βάση την θέση της χώρας στην αρένα των γεωπολιτικών συμμαχιών και ανταγωνισμών όσο και από τον μακροχρόνιο προσανατολισμό της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας ενάντια στα επαναστατικά και αγωνιστικά κινήματα στο εσωτερικό της.

Το σιδερένιο πλέγμα ελέγχου και καταστολής που εξαπλώνεται σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής στο εσωτερικό συμπληρώνεται από την πολιτική της στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής η οποία, με βάση τον σοβινισμό του τουρκικού κράτους, περιλαμβάνει επιχειρήσεις εξόντωσης των κουρδικών κοινοτήτων, στρατιωτικές επεμβάσεις του τούρκικου στρατού στη βόρεια Συρία και σε άλλες περιοχές, τυχοδιωκτικές συνεργασίες στα πλαίσια του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ακόμα και με το ίδιο το ISIS.

H συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στο προσφυγικό, η οποία χαρακτηρίζει την Τουρκία ως ασφαλή χώρα την ίδια στιγμή που φυλακίζει χιλιάδες πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νοτιοανατολικά και στα δυτικά σύνορά της και ξεδιπλώνει το σχεδιασμό εγκαθίδρυσης ενός πέρα για πέρα ολοκληρωτικού συστήματος στο εσωτερικό της, είναι δηλωτική για το τι μας επιφυλάσσουν τα κράτη και τα αφεντικά στο επόμενο διάστημα, ειδικά σε μια περίοδο όξυνσης των ενδοκυριαρχικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και παγκόσμια.

Διεθνιστική αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται στην Τουρκία ενάντια στον κρατικό ολοκληρωτισμό, στις δολοφονίες, τις διώξεις και τις φυλακίσεις αγωνιστών, κρατώντας ζωντανό το όραμα για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, μόνη ελπίδα των καταπιεσμένων είναι η σύνδεσή τους έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν την κοινή επίθεση που δέχονται. Μόνο μέσα από την φλόγα των αγώνων και των διεθνών αντιστάσεων υπάρχει η δυνατότητα να δικαιωθούν οι πραγματικές κοινωνικές ανάγκες για μια ελεύθερη και δίκαιη κοινωνία. Από τη γειτονική Τουρκία και την επαναστατημένη Ροζάβα, τις φτωχογειτονιές της Γαλλίας, μέχρι τους αγώνες στο Μεξικό, την αντίσταση των ιθαγενών στη Βόρεια Αμερική και τις μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο καθεστώς στις Η.Π.Α., κανείς καταπιεσμένος δεν είναι μόνος όσο υπάρχει ο αγώνας για ελευθερία.

Για να πάρουμε τη ζωή στα χεριά μας, για να χτίσουμε μια νέα χειραφετημένη κοινωνία με βάση την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την αλληλεγγύη πάνω στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου, κάνοντας πραγματικότητα τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ERKAN (Şerif Turunç)

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ BILGEHAN KARPAT

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΤΗΣ DAF ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ  

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ  ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Διαδήλωση στην τούρκικη πρεσβεία
Σάββατο 11 Φλεβάρη, Σύνταγμα, 1 μ.μ.

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Φλεβάρης 2017