ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.00μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ
 

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου διοργανώνεται στην Αθήνα συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος από δυνάμεις που επιχειρούν να επιβάλουν κοινωνικά την εθνικιστική πολιτική ατζέντα του κράτους με βάση το «μακεδονικό», σε συνέχεια αντίστοιχης συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη. Δυνάμεις που συμπεριλαμβάνουν από συλλόγους, κομματικούς μηχανισμούς της Νέας Δημοκρατίας και των συγκυβερνώντων με το ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, εκκλησιαστικές οργανώσεις, μέχρι τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και που εγκολπώνουν φασιστικές ομάδες κρούσης στις τάξεις τους, σε μία κίνηση που αντικειμενικά λειτουργεί ως ιμάντας διάχυσης της μισαλλοδοξίας και ως πόλος συσπείρωσης και κινητοποίησης αντιδραστικών αντανακλαστικών.

Οι οξυμένοι διακρατικοί ανταγωνισμοί και οι νατοϊκοί σχεδιασμοί δεν προοιωνίζουν τίποτα άλλο παρά πολεμικές συγκρούσεις και ακραίες συνθήκες εξαθλίωσης για τους λαούς της περιοχής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κατατίθενται συγκεντρώσεις, οι οποίες «προετοιμάζουν» και προεικονίζουν τη ζοφερή προοπτική των εμπόλεμων κοινωνιών όπου οι πληβείοι θα πρέπει να ταυτίζονται ιδεολογικά με τις κρατικές πολεμικές μηχανές. Απέναντι στις κρατικές μυθολογίες και τις εθνικιστικές αφηγήσεις που στόχο έχουν να χωρίζουν τους ταξικά και κοινωνικά καταπιεσμένους αυτού του κόσμου, αντιτάσσουμε τον κοινό αγώνα ενάντια στον πόλεμο, στην εξαθλίωση και στην εκμετάλλευση τους από τις κυρίαρχες τοπικές και υπερεθνικές ελίτ.

Ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση καλούμε σε συσπείρωση των κοινωνικών-ταξικών αντιφασιστικών δυνάμεων ώστε να θέσουν φραγμούς στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Σε αντιφασιστική επαγρύπνηση και υπεράσπιση των χώρων αγώνα, που βρίσκονται στο στόχαστρο των κρατικών δυνάμεων και των παρακρατικών συμμοριών. Σε διεθνιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση ώστε να τεθεί στο κεντρικό πολιτικό πεδίο το αναρχικό πρόταγμα, η αλληλεγγύη των λαών απέναντι στους κοινούς τους δυνάστες. Για να εκφράσουμε στους δρόμους την οργή μας απέναντι στην εμπρηστική επίθεση από φασιστοειδή που συνόδευαν διμοιρίες των ΜΑΤ, στην κατάληψη Libertatia, την επίθεση στο ΕΚΧ σχολείο και την αντιφασιστική συγκέντρωση και την αποφασιστικότητα απέναντι στην κρατική καταστολή που χτύπησε τη μαζική αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στη Libertatia τη Δευτέρα. Για να υπερασπιστούμε το κέντρο της Αθήνας ενάντια στην προσπάθεια να παρελάσουν σε αυτό ανεμπόδιστα, τα φασιστικά-παρακρατικά τάγματα εφόδου.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ

ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

 

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση-Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων