[Κατάληψη Mundo Nuevo] Όλοι στα αντιφασιστικά μπλόκα / Περιφρούρηση γειτονιάς

0
1929

Όλοι στα αντιφασιστικά μπλόκα/ Περιφρούρηση γειτινιάς

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ 5Μ.Μ. Τοσίτσα με Φιλίππου (Mundo Nuevo)

Αν οι νεοναζί απέδειξαν με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μπροστά στα μάτια του πλέον αόμματου τι εννοούν όταν μιλάνε για εκκαθαρίσεις, τότε ο εθνικός κορμός απέδειξε με την πυρπόληση της Libertatia τον Γενάρη ποιός είναι ο εχθρός του, οι αγωνιστές οι καταπιεσμένοι, οι φτωχοί.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο εσμός που επανεμφανίστηκε και την προηγούμενη Κυριακή, αν και εμφανώς περιορισμένος αριθμητικά, δεν αποτελεί τίποτε παραπάνω από το θερμοκήπιο στο οποίο θα φυτρώσουν οι νεοναζί του επόμενου διαστήματος.

Τα πατριωτικά συνθήματα τύπου “δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ Σκοπιανέ” είναι το συνθηματικό φόντο νέων δολοφονιών. Δεν ξεχνάμε άλλωστε πως μέσα από το “δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ Αλβανέ” στήθηκε το πογκρόμ ενάντια στους Αλβανούς το 2004, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τα τάγματα εφόδου του συνασπισμού νοικοκυραίων-πατριωτών και φασιστών να σκοτώσουν δυο Άλβανους. Τους ίδιους βέβαια που εκείνη την περίοδο σκοτώνονταν σε δεκάδες στα ολυμπιακά έργα για να εξασφαλίσει την αίγλη ο εθνικιστικός κρετινισμός των “αυτοχθόνων”.

Το ίδιο εθνικιστικο-φασιστικό σινάφι θέλει να επισκεφτεί τη γειτονιά μας την Τετάρτη 27 Ιούνη με κείμενο που καλεί σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Εμείς καλούμε σε περιφρούρηση ολόκληρης της γειτονιάς στην οποία μένουμε, κινούμαστε πολιτικά και δομούμε τις κοινωνικές μας σχέσεις, υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χώρο από το δηλητήριο του φιδιού που επωάζεται στοργικά στις αγκάλες του ρατσιστικού πλήθους της πόλης του Άνθιμου και του παρακράτους.

Στήνουμε μπλόκο στη διασταύρωση των οδών Φιλίππου και Τοσίτσα (Mundo Nuevo) στηρίζοντας και συμμετέχοντας την περιφρούρηση της γειτονιάς μας.

Οι βρυκόλακες του εθνικισμού να επιστρέψουν στις τρύπες τους.

Ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο, τους διακρατικούς ανταγωνισμούς και τους Νατοϊκούς σχεδιασμούς καλούμε όλο τον κόσμο που δεν θέλει να επιτρέψει την ισχυροποίηση του εθνικιστικού/φασιστικού μπλοκ, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τη νεολαία και τις οργανώσεις της, τις πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις και τα σωματεία να υποστηρίξουν έμπρακτα την περιφρούρηση στο Άνω Κέντρο.

Όλοι στα αντιφασιστικά μπλόκα

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ 5Μ.Μ. Τοσίτσα με Φιλίππου (Mundo Nuevo)

Κατάληψη Mundo Nuevo, Φιλίππου και Σιατίστης γωνία