ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

0
1541

Οι μεθοδεύσεις για τη βίαιη εκκένωση της κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη, με βάση συμφωνία παραχώρησης του κτηρίου από το Δήμο Θέρμης –ιδιοκτήτη του χώρου- στον ΟΚΑΝΑ με σκοπό να μετατραπεί σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας για τοξικοεξαρτημένους, αποτελούν μία ακόμα ευθεία κατασταλτική απειλή εναντίον του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού αγώνα και εναντίον συνολικά των από τα κάτω κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

Η αριστερή πολιτική διαχείριση επιχειρεί να αποσπάσει νομιμοποίηση για τη σχεδιαζόμενη καταστολή της αναρχικής κατάληψης Μundo Νuevo, προβάλλοντας τη δήθεν κοινωφελή αξιοποίηση του κτηρίου. Έτσι, την ίδια στιγμή που κρατικοί μηχανισμοί υποθάλπουν τη δράση των ναρκομαφιών, υποβαθμίζουν τις υπάρχουσες δομές απεξάρτησης και σπρώχνουν την πλειοψηφία των τοξικοεξαρτημένων ανθρώπων στο κοινωνικό περιθώριο, τα αστυνομικά και κυβερνητικά επιτελεία σχεδιάζουν την καταστολή ενός ελευθεριακού, πολιτικού και κοινωνικού κέντρου αγώνα, ενός χώρου συλλογικοποίησης και πολιτικοποίησης των αγωνιζόμενων και της νεολαίας.

Στεκόμαστε ενάντια στη συνολική επίθεση του κράτους και των αφεντικών στην κοινωνία, στην προσπάθεια εκφασισμού και διάχυσης του κοινωνικού κανιβαλισμού, στις παρακρατικές φασιστικές επιθέσεις και στην κρατική καταστολή όλων όσοι δεν πειθαρχούν στα κελεύσματα για κοινωνική ειρήνευση και ταξική συνεργασία. Να αντιτάξουμε την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη και να οργανώσουμε από τα κάτω την αντεπίθεση μας κόντρα στην ανάθεση, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους και αγώνες, ως αναχώματα στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ως αναπόσπαστα σημεία αναφοράς του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, του αγώνα για μια κοινωνία Ισότητας, Αλληλεγγύης, Ελευθερίας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ,

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Πέμπτη 7/2 σταθμός ΗΣΑΠ «Θησείο», 17.30

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Α.Φ.Σ «Αροδαμός», Αναρχικό- Αντιεξουσιαστικό Στέκι «Αντίπνοια», Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών & Κομμουνιστών)