Κοινό μήνυμα αναρχικών ομοσπονδιών: Διεθνιστική Αλληλεγγύη στους Εξεγερμένους Λαούς της Αμερικής

0
2171

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Στις 25 Μαΐου 4 αστυνομικοί στη Μινεάπολη των ΗΠΑ σταματούν και συλλαμβάνουν τον George Floyd με αφορμή ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων. Έχοντας ήδη δέσει τα χέρια του, 3 από αυτούς τον ρίχνουν στο έδαφος και τον κρατούν ακινητοποιημένο με τον Derek Chauvin να πνίγει επί 9 λεπτά τον George Floyd, ακόμα και όταν δεν είχε ολοφάνερα τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να τον δολοφονήσει σε κοινή θέα.

Η αστυνομική βία στις ΗΠΑ είναι από τους βασικούς πυλώνες συγκρότησης ενός κράτους που επιτίθεται μανιωδώς προκειμένου να διατηρήσει την ισχύ του. Έχοντας προκαλέσει και εμπλακεί σε εκατοντάδες ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις το αμερικανικό κράτος βομβαρδίζει αμάχους, λεηλατεί την καπιταλιστική περιφέρεια τρομοκρατώντας τόσο τον πλανήτη, όσο και τους ίδιους τους κατοίκους του, και με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τους μαύρους, ιθαγενικούς και ευρύτερα φτωχούς πληθυσμούς.

Η σκληρή ταξική διάρθρωση της αμερικανικής κοινωνίας, όπου μια μικρή ελίτ κατέχει τον συντριπτικό πλούτο της χώρας, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι σκοτώνονται εξαιτίας των συνθηκών δουλειάς τους, έγινε ακόμα πιο εμφανής και στη διάρκεια της ήδη εξελισσόμενης πανδημίας με την πλειονότητα των νεκρών να προέρχεται από τις κατώτερες τάξεις, των πιο φτωχών, πιο αποκλεισμένων, πιο καταπιεσμένων.

Και είναι οι άνθρωποι από αυτές τις τάξεις και φυλετικές κοινότητες που αυτές τις μέρες έχουν κατακλύσει εκατοντάδες πόλεις των ΗΠΑ, διαδηλώνουν και συγκρούονται με την αστυνομία, στήνουν οδοφράγματα, πυρπολούν αστυνομικά τμήματα και καταστρέφουν καπιταλιστικούς στόχους. Είναι οι χιλιάδες των εξεγερμένων που περνούν στην αντεπίθεση οργισμένοι από τη ρατσιστική-δολοφονική βία των μηχανισμών καταστολής, από τις ασφυκτικές συνθήκες εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που αψηφούν τις δυνάμεις της αστυνομίας, της εθνοφρουράς και του στρατού που ο Τραμπ έβγαλε στους δρόμους για να τρομοκρατήσει με συλλήψεις, πλαστικές σφαίρες και δολοφονίες διαδηλωτών όσους δίνουν μάχη μέσα στην καρδιά του κτήνους και ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Και δίπλα στους εξεγερμένους λαούς της Αμερικής βρίσκονται χιλιάδες ακόμη αγωνιζόμενοι, από το Μεξικό και την Βραζιλία, μέχρι την Βρετανία, την Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Παλαιστίνη και το Ισραήλ πιάνοντας το νήμα της εξέγερσης στις ΗΠΑ και μαχόμενοι ενάντια στην κατασταλτική βία, τον ρατσισμό, την φτώχεια, την εξαθλίωση και την εκμετάλλευση. Από τις διαδηλώσεις και τις οδομαχίες για την μνήμη του George Floyd και όσων ακόμα έχουν δολοφονηθεί από την αστυνομία των ΗΠΑ, τις συγκρούσεις στο Μεξικό για τον θάνατο του Τζιοβάνι Λόπεζ από την αστυνομία επειδή δεν φορούσε μάσκα, τις διαδηλώσεις στην Βραζιλία ενάντια στις φασιστικές και δολοφονικές πολιτικές της κυβέρνησης του Μπολσονάρο, τον κοινό αγώνα Παλαιστινίων και Ισραηλινών ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές της κυβέρνησης Νετανιάχου και το σύγχρονο απαρτχάιντ τελευταίο θύμα του οποίου είναι ο νεαρός Yihad Elkhalak, μέχρι την αποκαθήλωση των συμβόλων της δουλείας που δέσποζαν στους δρόμους της Μ.Βρετανίας και τις ταξικές και κοινωνικές συγκρούσεις στην Γαλλία που συνεχίζουν και δυναμώνουν σε πείσμα της αυξανόμενης κατασταλτικής βίας.

Είναι τα ταξικά αδέλφια μας που σε κάθε γωνιά του πλανήτη δίνουν την μάχη της επιβίωσης απέναντι στην πανδημία και σηκώνουν τις γροθιές τους ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, στέλνοντας μηνύματα αλληλεγγύης σε όσους αγωνίζονται. Είναι οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι που φωτίζουν τους δρόμους της αντίστασης, είναι όλοι όσοι κρατούν ζωντανή την εξέγερση αλλά και τη μάχη για την ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, για μια νέα κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας.

Καμία ειρήνη, χωρίς ελευθερία

Κανένας άλλος κόσμος δεν είναι εφικτός, όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αναρχική Ομοσπονδία Μεξικό (FAM)

Ιταλική Αναρχική Ομοσπονδία (FAIt)

Ιβηρική Αναρχική Ομοσπονδία (FAIb)

Ομοσπονδία για την Αναρχική Οργάνωση (FAO, Slovenia & Croatia)

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων 

Γαλλόφωνη Αναρχική Ομοσπονδία (FA)

Ελευθεριακή Ομοσπονδία Αργεντινής (FLA)

Αναρχική Ομοσπονδία (AF-Βρετανία)