Οργανώνουμε την Ελευθερία ενάντια στην οργάνωση του Κακού

0
1134

Άρθρο που μας έστειλαν οι σύντροφοι της DAF από την Τουρκία ώστε να δημοσιευθεί στο τελευταίο τεύχος του Γη και Ελευθερίας

Το κείμενο στα τουρκικά εδώ: https://meydan.org/2020/07/02/kotulugun-orgutlulugune-karsi-ozgurlugu-orgutluyoruz/

Οργανώνουμε την Ελευθερία ενάντια στην οργάνωση του Κακού

Η εξουσία είναι η οργάνωση του κακού. Η εξουσία δεν θέλει να υπάρχει άλλη οργανωμένη δύναμη πέρα από την ίδια. Διότι εάν υπάρχει μια δύναμη που δεν βρίσκεται υπό έλεγχο, η εξουσία νιώθει ότι απειλείται να χάσει τη δική της δύναμη. Έτσι, προσπαθεί να βάλει τέλος στις οργανώσεις που αγωνίζονται εναντίον της, ακόμα και αν πρόκειται για την μικρότερη οργάνωση την οποία βλέπει σαν απειλή. Αυτό γίνεται ορατό στο πιο πρόσφατο παράδειγμα της επίθεσης του AKP (1) σε βάρος επαγγελματικών συλλόγων και ειδικά σε βάρος των δικηγορικών συλλόγων.

Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την εξέγερση της πλατείας Ταξίμ, το AKP, φοβούμενο ότι θα χάσει την εξουσία, προσπάθησε να αυξήσει τους μηχανισμούς ελέγχου στην κοινωνία. Οι επαναστάτες ήταν πάντα στο στόχαστρο της εξουσίας. Το AKP, όμως, δεν επιχείρησε να καταστείλει μόνο τους επαναστάτες, αλλά και την παραμικρή κοινωνική διαμαρτυρία. Παραδείγματος χάρη, το ΑΚP απέλυσε δημοσιογράφους της αντιπολίτευσης από τις εφημερίδες στις οποίες δούλευαν και παράλληλα, μέσω οικονομικών πιέσεων που άσκησε, άρχισε να αγοράζει το ίδιο εφημερίδες. Συγκέντρωσε τα χρήματα που χρειαζόταν προκειμένου να δημιουργήσει τα δικά του ΜΜΕ, σε συνεργασία με ορισμένα αφεντικά. Έτσι έστρωσε το δρόμο σε εταιρείες να εκμεταλλευτούν τη γη που ζούμε με οποιονδήποτε τρόπο θέλουν. Προσπαθεί να μας επιβάλει την καταπίεση σε κάθε πεδίο – όχι μόνο σε αυτό της δουλειάς μας, αλλά και στο ψωμί μας.

Παρόλο που το Κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα στάθηκε εμπόδιο στο να έχει η κυβέρνηση του AKP την απόλυτη πλειοψηφία τα τελευταία χρόνια, το AKP δεν δίστασε να εντείνει τον πόλεμο που διεξάγεται στον τόπο μας. Μετά την έναρξη του πολέμου, οδήγησαν στη φυλακή σημαντικούς Κούρδους πολιτικούς. Και συνεχίζουν να φυλακίζουν κόσμο σήμερα. Οι λέξεις «τρομοκράτες» και «προδότες» δεν λείπουν από τα χείλη τους ούτε στιγμή. Όποιος εναντιώνεται στο AKP είναι για αυτούς τρομοκράτης πια. Και οποιοσδήποτε μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στη φυλακή.

Με την δικαιολογία της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, απαγόρευσαν όχι μόνο τις αντίπαλες οργανώσεις στην κούρσα για την εξουσία, αλλά και πολλές οργανώσεις που αγωνίζονταν με οργανωμένο τρόπο στον τόπο μας, ενώ προσπάθησαν να καταδικάσουν τους πάντες σε θάνατο ως τρομοκράτες. Η οργανωμένες δυνάμεις της αντίστασης εξακολουθούν να υπάρχουν παρά τις πιέσεις.

Οι επαγγελματικοί σύλλογοι ήταν ανάμεσα σε όσους αντιτάχθηκαν σε αυτήν τη διαδικασία. Και τώρα ήρθε η σειρά τους, κυρίως των δικηγορικών συλλόγων, αφού η κυβέρνηση του AKP δεν θέλει να υπάρχει καμία οργανωμένη δύναμη εναντίον της. Οι γονυκλισίες του τωρινού προέδρου του δικηγορικού συλλόγου μπροστά στο AKP δεν τους ήταν αρκετές. Το AKP προσπαθεί να αλλάξει τη δομή των δικηγορικών συλλόγων ώστε να προσκρούει εκεί ο όποιος αντιπολιτευόμενος δικηγορικός σύλλογος στο μέλλον. Διότι η Εξουσία, ως η οργάνωση του κακού, πάντοτε φοβάται να μη χάσει τη θέση της. Και όσο αυξάνεται ο φόβος απώλειας της εξουσίας τόσο αυξάνονται και οι πιέσεις. Για αυτόν το λόγο, μετά τους επαναστάτες δικηγόρους, τις δραστηριότητες των οποίων προσπαθούν να παρεμποδίσουν εδώ και χρόνια, μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και οι δικηγορικοί σύλλογοι, που λειτουργούν ως αντιπολιτευτικές εστίες. Οι δικηγορικοί σύλλογοι, οι οποίοι δεν κινούνται παρά μόνο αν υφίστανται απειλή, αυτή τη στιγμή αντιστέκονται στην κυβέρνηση φωνάζοντας για δικαιοσύνη.

Αυτές τις μέρες, στην επέτειο της Σφαγής της Σεβάστειας, συνειδητοποιούμε για μια ακόμη φορά ότι το κράτος είναι η ρίζα της αδικίας. Πριν από 27 χρόνια, στις 2 Ιουλίου 1993, διαπράχθηκε η σχεδιασμένη δολοφονία των Αλεβιτών που είχαν συγκεντρωθεί στη Σεβάστεια για το πολιτιστικό φεστιβάλ Πιρ Σουλτάν Αμπντάλ (2) καθώς και καλλιτεχνών που είχαν προσκληθεί για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Δεκάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο εσωτερικό ενός ξενοδοχείου εξαιτίας των επιθέσεων που δέχονταν και εκεί κάηκαν ζωντανοί, με την αστυνομία να επιβλέπει τα πάντα, ενώ πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν. Στη σφαγή αυτή συμμετείχαν χιλιάδες, αλλά οι δίκες που ακολούθησαν ήταν παρωδίες. Εκείνοι που έκαψαν ζωντανούς τους ανθρώπους στη Σεβάστεια απολάμβαναν για 27 χρόνια την προστασία του δολοφονικού Κράτους. Ορισμένοι από τους δικηγόρους των δραστών έγιναν αργότερα ιδρυτικά στελέχη του AKP, του σημερινού κυβερνώντος κόμματος. Οι δράστες της δολοφονίας 33 ανθρώπων τελικά απαλλάχθηκαν λόγω «παραγραφής». Η Σφαγή της Σεβάστειας κατέδειξε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση αντιπροσωπεύει την αδικία. Η δικαιοσύνη που πρεσβεύει το κράτος είναι η Σεβάστεια.

Απέναντι στο οργανωμένο κακό, εμείς οι καταπιεσμένοι μπορούμε μόνο να παλέψουμε οργανωμένα για να επιζήσουμε, για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, για το μέλλον μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να οργανωθούμε για την ελευθερία μας…

Devrimci Anarşist Faaliyet / DAF
(Επαναστατική Αναρχική Δράση)

Σημειώσεις

1 Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, το κυβερνών κόμμα του Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν.

2 Pir Sultan Abdal, Aλεβίτης θρησκευτικός ηγέτης και ποιητής, που έζησε τον 16ο αιώνα.