H αλλαγή της πολιτικής διαχείρισης με τις εκλογές της 7ης Ιουλίου σηματοδοτεί τη συνέχιση, με ακόμα σκληρότερους όρους, της επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου στην πλειοψηφία της κοινωνίας, συνεχίζοντας στο δρόμο που στρώθηκε από όλες τις  κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά από την προηγούμενη που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην καλλιέργεια αυταπατών και στην απονεύρωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

Η επίθεση αυτή στοχεύει στα εξής:

  • Στην επιβολή ασφυκτικών συνθηκών διαβίωσης για τους εργαζόμενους και τους άνεργους με ακόμα σκληρότερα αντικοινωνικά μέτρα. Προ των πυλών βρίσκεται η κήρυξη ενός νέου γύρου πολέμου σε όσους σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο του πολιτικο-οικονομικού συστήματος. Στους φτωχούς, τους παρίες, τους αγωνιζόμενους. Προφανής στόχος είναι η καθυπόταξή τους ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την απρόσκοπτη επιβολή των σχεδίων των πολιτικο-οικονομικών ελίτ που θέλουν να επιβάλλουν κοινωνικά συνθήκες στρατοπέδων εργασίας.
  • Στη διεύρυνση του εγκλεισμού των προσφύγων και μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στη νομιμοποίηση των δολοφονιών στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, παγιώνοντας την Κατάσταση Εξαίρεσης ως βασική νόρμα οργάνωσης της ζωής, και διαμορφώνοντας τους όρους για τη συγκρότηση της Κοινωνίας-Στρατόπεδο.
  • Στην επίταση της λεηλασίας του φυσικού κόσμου και των τοπικών κοινωνιών μέσα από την υλοποίηση γιγαντιαίων σχεδιασμών και φαραωνικών έργων, ως στρατηγική επιδίωξη των κυρίαρχων για τη διεύρυνση των κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων τους και την καταστροφή του πλανήτη.
  • Στην επιχείρηση εδραίωσης του Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης μέσα από την προαναγγελία μιας γιγαντιαίας κατασταλτικής επιχείρησης ενάντια στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, και συγκεκριμένα ενάντια στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό κίνημα. Η επιχείρηση αυτή περιλαμβάνει εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα, αστυνομική κατοχή ολόκληρων περιοχών, αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου σε βάρος αγωνιστών. Η διακηρυγμένη κατασταλτική στρατηγική της νέας κυβέρνησης στοχεύει στην ολοκληρωτική εξαφάνιση των πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

Ως κοινωνικοί αγωνιστές οφείλουμε το επόμενο διάστημα:

  • Να οργανωθούμε και να αποκρούσουμε την κατασταλτική και ιδεολογική επίθεση που προετοιμάζει η νέα πολιτική διαχείριση απέναντι στον κόσμο του αγώνα.
  • Να αναδείξουμε τις αυταπάτες της εναλλαγής πολιτικής διαχείρισης και την ίδια την αντικοινωνική φύση του κράτους που εξαθλιώνει την κοινωνική πλειοψηφία, εξοντώνει όσους «περισσεύουν», στοχοποιεί όσους αντιστέκονται, λεηλατεί και καταστρέφει το φυσικό κόσμο.
  • Να τσακίσουμε την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, όπου αυτή εκδηλώνεται. Μπορεί για το επόμενο διάστημα να φαίνεται πως το κράτος ενσωματώνει όλες τις κατασταλτικές τακτικές, ενσωματώνοντας στους μηχανισμούς του την παρακρατική δράση των ταγμάτων εφόδου, όμως οι φασίστες αποτελούν πάντα τη χρήσιμη εφεδρεία του και θα τους χρησιμοποιήσει ξανά όταν παρουσιαστεί ανάγκη.
  • Να βρεθούμε στους δρόμους, στο πλευρό όσων πλήττονται βάναυσα από το νέο γύρο της κρατικής και καπιταλιστικής επιθετικότητας.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στις 17.00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87) για τη διοργάνωση αντικρατικής-αντιφασιστικής-αντικατασταλτικής διαδήλωσης στην 6η επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ώστε να δοθεί μια πρώτη μαζική κινηματική απάντηση στις αντικοινωνικές και αντικινηματικές εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης.

Τεσσεράμισι χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της ΧΑ που επιχείρησε να προβάλλει το κράτος ως το μοναδικό εγγυητή της «δημοκρατικής ομαλότητας», να εδραιώσει  τη θεωρία των δύο άκρων και να ξεπλύνει τη δράση των παρακρατικών νεοναζί, και 6 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά, να βρεθούμε ξανά στους δρόμους, εκεί όπου τσακίζεται στην πράξη ο φασισμός, εκεί όπου όλα ακόμα είναι ανοιχτά…

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ….

ΝΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» – μέλος της ΑΠΟ