Πολιτικό μνημόσυνο για τον αναρχικό Lorenzo Orsetti με την συμμετοχή συμμαχητή του από τον Αναρχικό Αγώνα

0
2210

Την Παρασκευή 10 Μάη 2019 στις 19:00 θα διεξαχθεί στο Ε.Μ.Π. στην Αθήνα πολιτικό μνμόσυνο για τον αναρχικό σύντροφο Lorenzo Orsetti που σκοτώθηκε στις 18 Μάρτη 2019 πολεμώντας τον ISIS στην πόλη Baghouz της Συρίας. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ο.Σ και την Αναρχική Ομοσπονδία ύστερα από αίτημα-πρόσκληση του «Αναρχικού Αγώνα – Tekoşîna Anarşîst) από τις τάξεις του οποίου πολεμούσε ο Lorenzo Orsetti.

Στόχος του μνημόσυνου είναι η ανάδειξη των ιδανικών του διεθνισμού, της αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας και του ανειρήνευτου αγώνα για την κοινωνική επανάσταση, για τα οποία έζησε, πολέμησε και έδωσε την ζωή του ο σύντροφος Lorenzo Orsetti. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τις τοποθετήσεις των διοργανωτριών οργανώσεων, ενώ προσκεκλημένοι και κεντρικοί ομιλητές θα είναι δύο άτομα που μόλις έφτασαν από Rojava και υπήρξαν προσωπικοί του φίλοι. Μια αναρχική συντρόφισσα που υπηρέτησε την επανάσταση της Rojava σε μη μάχιμη θέση, και ένας αναρχικός σύντροφος συμμαχητής του Lorenzo στο μέτωπο. Το πολιτικό μνημόσυνο θα ολοκληρωθεί με προσκλητήριο νεκρών, αναρχικών, κομμουνιστών, αντιφασιστών διεθνιστών που έδωσαν την ζωή τους για την επανάσταση της Rojava

Αναρχική Ομοσπονδία

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Το πολιτικό μνημόσυνο για τον αναρχικό σύντροφο Lorenzo Orsetti  θα αναμεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

  • Στη Θεσσαλονίκη, στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ
  • Στην Πάτρα, στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “Επί τα Πρόσω” (Πατρέως 87)