Πορεία αλληλεγγύης στους 5 εκζητούμενους φοιτητές — 8/1/16 ΣΤΙΣ 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

0
3234

1 Μάη 2015 Μιλάνο : Πρωτομαγιά. Ορόσημο των αιματηρών αγώνων για τις εργατικές διεκδικήσεις. Λαμβάνει χώρα πορεία στο Μιλάνο που είχε ως σημείο αιχμής την εναντίωση στη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Expo 2015. Mια έκθεση η οποία διεξάγονταν εκείνες τις μέρες στην πόλη, και η οποία δημιούργησε ένα ασφυκτικό οικονομικό και κοινωνικό κλίμα εις βάρος των κατώτατων κοινωνικών στρωμάτων του Μιλάνου . Μια φιέστα κοστους δισεκατομυρίων, η διοργάνωση της οποίας ,πέραν των καινοτόμων ιδεών που θα τεθούν στην υπηρεσία του καπιταλισμού περιελάμβανε στυγνή εκμετάλλευση κακοπληρωμένης αλλά και εθελοντικής εργασίας χιλιάδων νέων, κατεδαφίσεις σπιτιών στα πλαίσια του ‘’εξευγενισμού’’ της περιοχής και ισχυρό κλίμα αστυνομοκρατίας.

Την επομένη της πορείας προσάγονται δεκάδες κόσμου κοντά σε ένα κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο. Ανάμεσα τους 5 φοιτητές από Ελλάδα, οι οποίοι (χωρις την παρουσία διερμηνέα) αναγκάζονται να δώσουν δείγμα DNA , χωρίς ωστόσο να τους αποδοθούν κατηγορίες και στην συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι.

12 Νοέμβρη 2015 Αθήνα : Μέρα γενικής απεργίας. Η ελληνική αστυνομία εισβάλλει στα σπίτια των 5 φοιτητών στην Αγιά Παρασκευή, κατόπιν έκδοσης Ευρωπαϊκού εντάλματος (σύλληψης από το ιταλικό κράτος, το οποίο ζητά την έκδοση των 5 αγωνιστών στην Ιταλία με μοναδικό στοιχείο ότι «εθεάθησαν» να συμμετέχουν στα επεισόδια της πρωτομαγιάτικης απεργίας (χωρίς να διευκρινίζεται από ποιόν και τί εθεάθησαν να κάνουν). Είχε προηγηθεί η έκδοση εντάλματος σύλληψης για 5 Ιταλούς διαδηλωτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες των εν λόγω κατηγορητηρίων,( εν αντιθέσει με την Ελλάδα που αποτελούν πλημμελήματα) αντιμετωπίζονται ως κακουργήματα στο ιταλικό δίκαιο και επισύρουν ποινή ως και 15 έτη με επ’ αόριστον προφυλάκιση μέχρι την διεξαγωγή της δίκης.

Το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης ενεργοποιείται για πρώτη φορά (μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για βαριά ποινικά αδικήματα όπως εμπορία ναρκωτικών, σωματεμπορία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κλπ) για να διώξει διαδηλωτές. Αποτελεί ξεκάθαρα μια προσπάθεια αναβάθμισης της διεθνοποιημένης καταστολής και μια απόπειρα ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και της συνάντησης των κινημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Με λίγα λόγια, η κατασκευή τέτοιας λογής διώξεων δεν αποτελεί τίποτα λιγότερο από την ιδανική ευκαιρία για το κράτος να τιμωρήσει και να παραδειγματίσει όσες/όσους βρίσκονται μαζί στον δρόμο,απαιτώντας να μπεί φρένο στην διαρκή υποτίμηση των ζωών μας.

Ο αγώνας απέναντι στην συνθήκη αυτή του ολοένα βαναυσότερου εγκλεισμού της κοινωνίας στα καλούπια των αφεντικών, δεν μπορεί παρά να κοιτά κατάματα τον δεσμοφύλακα. Τα δεσμά της ανθρωπότητας τα έχουν γερά κρατημένα τα κράτη και το κεφάλαιο. Η ζωή των κινημάτων των «από τα κάτω» δείχνει τον δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση. Και αυτός ο δρόμος δεν γίνεται να αφήνει πίσω του αμαχητί τα θύματα της καταστολής. Η κοινωνική χειραφέτηση περνάει μέσα από κάθε αγώνα ενάντια στις επιβολές του κράτους.

Στις 7,8 και 11 Γενάρη, πρόκειται να διεξαχθούν τα εφετεία που θα καθορίσουν την έκδοση ή μη των 5 φοιτητών στο ιταλικό κράτος. Στα πλαίσια της αλληλεγγύης προς τους 5 εκζητούμενους φοιτητές κάλουμε όλο τον κόσμο που αντιλαμβάνεται την θέση του δίπλα σε όσους αγωνίζονται στην πορεία της 8ης Γενάρη.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΠΟΡΕΙΑ 8/1/16 ΣΤΙΣ 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»