ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

0
2601

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΕ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

Τον τελευταίο καιρό εξακολουθούμε να είμαστε θεατές μιας σαπουνόπερας που εξελίσσεται μπροστά από το προαύλιο του 1ου δημοτικού Ωραιοκάστρου. Του ‘’αγώνα’’, με άλλα λόγια μιας γκρούπας που ακούει στο όνομα Πατριωτική Κίνηση Ωραιοκάστρου να εμποδίσει την φοίτηση προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο. Που αλυσοδένονται στην πόρτα για να μην αφήσουν παιδιά να μπουν μέσα.

Παρότι δεν κατοικούμε στο ωραιόκαστρο αναγνωρίζουμε στο φαινόμενο αυτό μια γνώριμη ιστορία .Προσπάθεια ‘’αγανακτισμένων’’ και καλά γονέων που σιγά σιγά μετατρέπεται σε οργανωμένη κίνηση μισσαλόδοξων φασιστών να διαχύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο απέναντι στους καταπιεσμένους,τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Σε όσους ορίζονται ως διαφορετικοί…

Αρνούμαστε λοιπόν, να εγκαταλείψουμε τις μοίρες των ανθρώπων αυτών στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε υπουργικού συμβουλίου μήτε στις ορέξεις του κάθε Γαβότση και του εθνικιστικού συρφετού της Πατριωτικής Κίνησης
Θέλουμε ανοιχτά σχολεία για όλους και πρέπει από κοινού να αγωνιστούμε γι’ αυτό, ντόπιοι, μετανάστες, πρόσφυγες.
Να αγωνιστούμε ενάντια στην υποτίμηση της ζωής μας από τις κρατικές πολιτικές, σύμφωνα με τις όποιες αποτελούμε μόνο αριθμούς σε τεφτέρια, ενάντια στους φασίστες που γεμίζουν τον κόσμο φόβο για το διαφορετικό και τον οπλίζουν με μίσος. Μίσος και φόβο για παιδιά που θέλουν να πάνε στο σχολείο. Όχι. Εμείς δεν μπορούμε να το ανεχτούμε.

Γι αυτό και βρισκόμαστε εδώ, διότι θεωρούμε ο,τι οι ντόπιοι και οι μετανάστες πρέπει να δώσουν μαζί αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια. Αγώνα μέσα στις πόλεις μας, τις γειτονιές μας, τα καμπς, τα σχολεία, τον εργασιακό μας χώρο, παντού. Να ενωθούμε. Πρέπει να παλέψουμε μαζί, γιατί ο εχθρός είναι κοινός, είναι το κράτος που διαχειρίζεται όπως θέλει τις ζωές όλων μας, είναι τα αφεντικά που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα μας και πλουτίζουν, είναι οι φασίστες και οι ρατσιστές που γεμίζουν τις καρδιές του κόσμου μίσος ακόμα για μικρά παιδιά που διεκδικούν να μορφωθούν, είναι οι μπάτσοι και οι ρουφιάνοι τους.
Όσοι δηλαδή δεν είναι με τον άνθρωπο. Γιατί εμείς είμαστε με τον άνθρωπο και παλεύουμε για έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

Ανοιχτά σχολεία για όλους, ντόπιους, μετανάστες, πρόσφυγες.

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών για ζωή και αξιοπρέπεια.

Ωραιόκαστρο, Δευτέρα 20/2, 13:00
πρόσβαση με λεωφορεία ΟΑΣΘ (γραμμή 56)

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό “Μαύρο και Κόκκινο”,
μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης