Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στη Γαλλική πρεσβεία

0
2237

Σε αλληλεγγύη με τους αγωνιζόμενους στη Γαλλία, η ΑΠΟ καλούσε την Τρίτη 14 Ιούνη, ημέρα γενικής απεργίας και διαδηλώσεων στη Γαλλία, συγκέντρωση στη γαλλική πρεσβεία στις 6:00μμ.

Μόλις έφτασαν στο σημείο της συγκέντρωσης οι σύντροφοι κι οι συντρόφισσες κι αφού άνοιξαν τα πανό της παρέμβασης βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολυάριθμες δυνάμεις ΜΑΤ, ΥΜΕΤ κλπ. που ουσιαστικά καταλάμβαναν τον χώρο μπροστά από την πρεσβεία έχοντας μάλιστα τοποθετήσει και τρεις κλούβες. Χωρίς κάποια αφορμή μέσα σε λίγα λεπτά οι μπάτσοι άρχισαν να απωθούν βίαια τους συγκεντρωμένους σπρώχνοντάς τους και επιχειρώντας να τους απομακρύνουν από τον χώρο της συγκέντρωσης. (φέρνοντας μάλιστα δύο επιπλέον κλούβες μπροστά στην πρεσβεία) Οι σύντροφοι/ισσες παρέμειναν συγκροτημένοι και ανταπεξήλθαν στις προκλήσεις των μπάτσων. Η παρέμβαση συνεχίστηκε- λίγα μέτρα πιο κάτω επί της Βασ. Σοφίας υπό την ασφυκτική παρουσία μπάτσων-, διαβάστηκαν και μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια κλπ.

Λίγη ώρα αργότερα δύο μπλοκ αριστερών οργανώσεων προσέγγισαν τη συγκέντρωση και κατά τις 7:30 οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν με πορεία μέχρι τα Προπύλαια.

Να υπυνθυμίσουμε ότι στο πλαίσιο δράσεων της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης για τους αγωνιζόμενους στη Γαλλία σήμερα το πρωί σύντροφοι στην Πάτρα κατέλαβαν το Γαλλικό Προξενείο και αύριο, Τετάρτη 15/6, 12μ καλείται συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκηστη Γαλλική Πρεσβεία.