Το Σάββατο, 10 του Σεπτέμβρη, με αφορμή την ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, με συμμετοχή και του μπλοκ της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης (Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων).

Το μπλοκ της Οργάνωσης με συνθήματα όπως ‘Κανένας άλλος κόσμος δεν είναι εφικτός, όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός’, ‘Δεν υπάρχουν έλληνες, δεν υπάρχουν ξένοι, μόνο καταπιεστές και καταπιεσμένοι’, ‘Οι μετανάστες είναι αδέλφια ταξικά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά’ , ‘Φτώχεια, εξαθλίωση και κανιβαλισμός, αυτό είναι το κράτος και ο καπιταλισμός’ πορεύτηκε με συντρόφους με ή χωρίς χαρτιά, καθ’όλη τη διάρκεια της πορείας.

Φέτος, η μαζικότητα της πορείας ήταν περιορισμένη, απόδειξη και απόρροια της καταπίεσης και της ύφεσης στις αντιστάσεις που αυτή επιφέρει, την πολιτική του διαίρει και βασίλευε που επιτυγχάνει η κυριαρχία για να ισχυροποιήσει τον εαυτό της. Μαζί με τους καταπιεσμένους, τους κολασμένους, με όσους το κράτος και το κεφάλαιο επιβάλλουν την αορατότητα, προβάλλοντας μια επίφαση ανάπτυξης και προόδου, απαντάμε:

“Κοινοί αγώνες ντόπιων-μεταναστών, για αξιοπρέπεια και ζωή. Ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Για την Κοινωνική Επανάσταση”.