ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

0
3149

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ  ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

“Σε ολόκληρες τις Η.Π.Α., από τα αστικά κέντρα μέχρι τις επαρχιακές περιοχές, αποτελεί επιτακτική ανάγκη οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν οργανώσεις για να αντιμετωπίσουν την αποθρασυνόμενη άκρα δεξιά, να υποστηρίξουν μέσω της μαχητικής δράσης τις ανάγκες των εργατικών κοινοτήτων και να αντιπαλέψουν την κρατική καταστολή.(…) Είναι καιρός να αναλάβουμε αυτό το καθήκον, να βρούμε νέους συντρόφους έτοιμους να αγωνιστούν, και να πολεμήσουμε. Κανείς δεν πρόκειται να μας σώσει − δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εκλογικό σύστημα για να αντιμετωπίσουμε ικανοποιητικά την άκρα δεξιά. Ήρθε η ώρα να πάψουμε να περιμένουμε, η ώρα να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλον έξω στους δρόμους!”

Aναρχική Συμμαχία “1Μάη”, Νοέμβρης 2016  

Τα τελευταία χρόνια οι αγώνες των από τα κάτω στις Η.Π.Α. αυξάνονται και δυναμώνουν διαρκώς. Οι μαζικές απεργίες εργαζόμενων εξαιτίας των μισθών πείνας και οι εξεγέρσεις ενάντια στη δολοφονική ρατσιστική βία των μηχανισμών καταστολής, οι αγώνες των κρατούμενων ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και οι κινητοποιήσεις των μεταναστών κρατούν ζωντανή τη φλόγα της κοινωνικής αντίστασης. Από τους αγώνες ενάντια στις εξώσεις και το κίνημα Occupy, το BlackLiveMatters, το NoDAPL, το FightFor15$ κ.ά. μέχρι τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις που ακολούθησαν τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοέμβρη στις Η.Π.Α. όπου χιλιάδες κόσμου βγήκαν μαχητικά στους δρόμους των μητροπόλεων για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην φασιστική, ρατσιστική, μισογυνική, αντεργατική ρητορική του νέου προέδρου Ν.Τράμπ. Έχει ιδιαίτερη σημασία η ανάδειξη αυτού του πλέγματος αγώνων που ξεσπούν διαρκώς, συνδέονται μεταξύ τους και ενισχύουν ο ένας τον άλλο, γιατί αυτός ακριβώς ο κινηματικός αναβρασμός αναπτύσσεται στο κέντρο του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος.

Μετά τις προεδρικές εκλογές και με τις επιθέσεις απέναντι σε μουσουλμάνους, μαύρους, λατινοαμερικάνους, LGTBQ και γυναίκες να αυξάνονται διαρκώς, όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες και αγωνιζόμενοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη για συλλογική υπεράσπιση και μαχητική περιφρούρηση των ίδιων αλλά και των δομών του αγώνα τους. Επίσης επιχειρείται η αποτροπή της διάχυσης του ρατσιστικού λόγου μέσα στα πανεπιστήμια αλλά και η ακύρωση συναυλιών με φασιστικές μπάντες. Παράλληλα με τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται αναπτύσσεται μέσα στους αγώνες το πρόταγμα της οργάνωσης.

Από την πλευρά μας ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους αγωνίζονται από τα κάτω ενάντια στη κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και στους αναρχικούς συντρόφους και συντρόφισσες που διοργανώνουν ή συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στις 20 Γενάρη ’17, ημέρα της ορκωμοσίας του αμερικανού προέδρου, ενάντια σε κάθε εκφραστή των κρατικών καπιταλιστικών σχεδιασμών και συμφερόντων. Επιζητούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη συνέχεια των αντιστάσεων, τη σύνδεση των αγώνων και τη συνολικοποίηση των προταγμάτων τους, τη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων και την ενστάλαξη της πεποίθησης πως ένας κόσμος αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας είναι εφικτός.

Στην εξουσιαστική σήψη και την επίθεση των διεθνών και ντόπιων κυρίαρχων αντιπαρατάσσουμε την κοινωνική και ταξική οργάνωση των καταπιεσμένων. Στην απροκάλυπτη παρακμή του γερασμένου κόσμου του κράτους και των αφεντικών, αντιπαρατάσσουμε τη νιότη της Κοινωνικής Επανάστασης, τη μόνη πραγματική διέξοδο για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

http://apo.squathost.com/