Ανακοίνωση για τις κατασταλτικές απειλές σε βάρος της κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη

0
1685

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

που αποτελεί ένα ανοιχτό πεδίο ζυμώσεων και ανάπτυξης των αναρχικών ιδεών και αναπόσπαστο μέρος των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων

Ακόμα μια φορά η κατάληψη Mundo Nuevo στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και απειλείται με εκκένωση, μετά από την πρόσφατη συμφωνία του ιδιοκτήτη του κτιρίου (Δήμος Θέρμης) να παραχωρήσει τον χώρο στον ΟΚΑΝΑ για να μετατραπεί σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας για τοξικοεξαρτημένους.

Το προηγούμενο φθινόπωρο το τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κάλεσε 16 άτομα στο πλαίσιο προανακριτικής εξέτασης για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και κατάληψης δημοσίου κτιρίου κατ’ εξακολούθηση για το κτίριο της κατάληψης Mundo Nuevo, τα οποία μετά την παραπομπή τους σε δίκη και τη διεξαγωγή της αθωώθηκαν. Αυτήν την φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της «ορθολογιστικής» καταστολής επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την κοινωνική ευαισθητοποίηση για αυτές για να επιτεθεί σε αναρχικούς/ες συντρόφους/ισσες και σε αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Έναν κρατικό οργανισμό με διορισμένη διοίκηση από την κυβέρνηση, η διεύθυνση της οποίας βρίσκεται στα χέρια του Β. Καφετζόπουλου (άμεσα συνδεδεμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ακόμα σε αυτήν συμμετέχουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ (ταξίαρχος Γ. Καστάνης), ο νεοδημοκράτης και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου.

Η επαπειλούμενη εκκένωση της κατάληψης Mundo Nuevo ως μέρος του ευρύτερου κατασταλτικού σχεδιασμού έρχεται να προστεθεί σε ένα πλήθος παρακρατικών και φασιστικών επιθέσεων σε κατειλημμένους και αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα ανά την Ελλάδα, με κορυφαίο παράδειγμα τον εμπρησμό της Libertatia ένα χρόνο πριν. Επιθέσεις οι οποίες είναι απότοκο της κρατικής επιχείρησης επιστράτευσης του εθνικιστικού και φασιστικού εσμού με αφορμή το «μακεδονικό» για τη διάχυση της μισαλλοδοξίας και του ρατσιστικού του μίσους στην κοινωνία. Η κατασταλτική αυτή μεθόδευση εναντίον της κατάληψης Mundo Nuevo αποτελεί άλλη μια έκφανση της συντονισμένης επίθεσης της κυριαρχίας που στόχο έχει τον παροπλισμό των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και όλους όσοι αντιστέκονται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Κράτος και κεφάλαιο επιχειρούν είτε να αποσπάσουν την κοινωνική συναίνεση μέσω των πολιτικών ενσωμάτωσης και της ανάθεσης, είτε να καθυποτάξουν κάθε φωνή που αρθρώνεται ενάντια στους επιθετικούς σχεδιασμούς τους μέσω της καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Οι πολιτικοί διαχειριστές της εξουσίας αφενός προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες κοινωνικής ειρήνευσης και ταξικής συνεργασίας και αφετέρου να διαμορφώσουν τους όρους της άγριας κρατικής κατασταλτικής επίθεσης απέναντι στα πληβειακά στρώματα και σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση και την υποταγή. Σε αυτό το πλαίσιο συλλαμβάνονται απεργοί, εγκληματοποιείται η δράση σωματείων βάσης, ποινικοποιείται η δράση αγωνιζόμενων εργαζομένων, ξυλοκοπούνται φοιτητές, αναρχικά μπλοκ δέχονται επιθέσεις, βασανίζονται αγωνιστές, και ξεδιπλώνονται οι κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον των πολιτικών καταλήψεων.

Κι αυτό συμβαίνει επειδή οι καταλήψεις αποτελούν δομές του κοινωνικού και ταξικού αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον κοινωνικό κανιβαλισμό που μας επιβάλλουν οι από τα πάνω και ταυτόχρονα προεικονίζουν το όραμα της απελευθερωμένης κοινωνίας λειτουργώντας οριζόντια και αντιιεραρχικά, στη βάση των αρχών τις ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων