Ανακοίνωση για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις 5 & 6 Δεκέμβρη

0
1900
Αθήνα 6 Δεκέμβρη

Ανακοίνωση της ΑΠΟ για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στις καταλήψεις, ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους και τα τελεσίγραφα της 5ης Δεκέμβρη και τις διαδηλώσεις αντίστασης & μνήμης της 6ης Δεκέμβρη

Το διήμερο 5 και 6 Δεκέμβρη, στην εκπνοή του τελεσίγραφου του υπουργείου Προ.Πο απέναντι στις καταλήψεις και τον κόσμο που αγωνίζεται μέσα από αυτοοργανωμένα πολιτικά και κοινωνικά εγχειρήματα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατεβαίνουν στους δρόμους πανελλαδικά για να σπάσουν στην πράξη το κλίμα τρομοκρατίας και να θέσουν φραγμό στο κατασταλτικό κρεσέντο της ακροδεξιάς κυβέρνησης.

Στις 5 Δεκέμβρη, ημέρα λήξης του κρατικού τελεσίγραφου, διοργανώνονται κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στις καταλήψεις, από την Αθήνα, την Πάτρα, την Θεσσαλονίκη μέχρι τη Μυτιλήνη, την Λάρισα, τον Βόλο, την Βέροια και την Καρδίτσα, όπου συμμετέχει πλήθος κόσμου. Στην Αθήνα, μετά από κάλεσμα της συνέλευσης Νo Pasaran! περισσότεροι από 2 χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν στη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις στην περιοχή της Κάτω Τούμπας με συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών. Δύο μέρες πριν, στις 3 του Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε μια ακόμα μαζική πορεία αλληλεγγύης στο κέντρο της πόλης, ενώ αναρτήθηκε και γιγαντοπανό στην πρόσοψη του Εργατικού Κέντρου. Στην Πάτρα, περίπου 200 άτομα συμμετείχαν στην πορεία που καλέστηκε από την ανοιχτή συνέλευση συντρόφων και συντροφισσών για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις και ενάντια στην κρατική καταστολή και ξεκίνησε από τον κατειλημμένο χώρο του Παραρτήματος.

Στις 6 Δεκέμβρη, ημέρα συμπλήρωσης 11 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και από το ξέσπασμα της κοινωνικής εξέγερσης, και μέσα σε κλίμα όξυνσης της καταστολής και τρομοκρατίας, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις μνήμης και αντίστασης. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις πραγματοποιούνται πορείες, τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα. Στην Αθήνα, μπάτσοι πραγματοποιούν προληπτικές προσαγωγές από το πρωί, εμποδίζοντας τον κόσμο να κατέβει στα Προπύλαια. Ανάμεσα στους βρίσκονται και οι σύντροφοι από την Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση «Αροδαμός» οι οποίοι προσάγονται στη ΓΑΔΑ μαζί με τις σημαίες και το πανό τους και αφήνονται μόνο μετά τη λήξη της πορείας. Το απόγευμα, περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν στην πορεία, ενώ στο αναρχικό μπλοκ του No Pasaran! συσπειρώνονται περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές. Μετά τη λήξη της, οι μπάτσοι κάνουν δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων, χτυπώντας, ξεγυμνώνοντας και βασανίζοντας κόσμο. Η επανάληψη του άγριου σκηνικού βίας στη γειτονιά των Εξαρχείων, όπως και μετά την ολοκλήρωση των μαζικών διαδηλώσεων της 14ης Σεπτέμβρη και της 17ης Νοέμβρη, τα δεκάδες περιστατικά ξεγυμνώματος, κακοποίησης και βασανισμού όσων πέφτουν στα χέρια του αστυνομικού στρατού κατοχής αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της κατασταλτικής πολιτικής που στοχεύει στην απαξίωση και εξουδετέρωση όσων αγωνίζονται. Στη Θεσσαλονίκη, μαζική ήταν τόσο η πρωινή πορεία, στην οποία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι και η αναρχική μαθητική ομάδα «Αταξία», όσο και η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα από την Καμάρα, όπου περισσότεροι από 2 χιλιάδες άνθρωποι πλαισίωσαν τα αναρχικά και αντιεξουσιαστικά μπλοκ. Στην Πάτρα, το πρωί πραγματοποιείται μαζική πορεία μαθητών, φοιτητών και πολιτικών οργανώσεων. Το βράδυ πραγματοποιείται πορεία από το Παράρτημα με τη συμμετοχή περίπου 500 αγωνιστών, στην οποία ξεσπούν συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής που έχουν περικυκλώσει ολόκληρο το κέντρο και με κατασταλτική μανία προχωρούν σε ευθύβολη ρίψη χημικών και ξύλο σε βάρος διαδηλωτών, σε βίαιες προσαγωγές, σε τραυματισμούς συντρόφων-ισσών και τελικά σε 7 συλλήψεις, 4 εκ των οποίων με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Την ώρα που η κρατική καταστολή και τρομοκρατία, οι δολοφονικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους συνεχίζουν να αποτελούν την αιχμή του δόρατος των κρατικών πολιτικών για την πειθάρχηση όσων αγωνίζονται και την υποταγή όλης της κοινωνίας, έγινε σαφές πως η συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων πανελλαδικά στις διαδηλώσεις αντίστασης και αλληλεγγύης, η σύγκρουση στον δρόμο με τους δολοφόνους των ΜΑΤ και η ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των αγωνιζόμενων μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο και να αποτελέσουν τη βάση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης στην καταστολή και τα τελεσίγραφά τους.

Την ώρα που οι συλλήψεις και η κρατική βία επιχειρούν να ξεριζώσουν την αντίσταση, νέοι γύροι σύγκρουσης με την εξουσία θα γεννηθούν στο μέλλον εξαιτίας των βάρβαρων αντικοινωνικών πολιτικών και της λεηλασίας της κοινωνικής βάσης, για να υπενθυμίζουν πως η εξέγερση του Δεκέμβρη συνεχίζει να είναι το φάντασμα που πλανιέται πάνω από τον κόσμο της Εξουσίας.

Να μην τους αφήσουμε να ξεδιπλώσουν τα σχέδιά τους ανενόχλητοι. Να μείνουμε στους δρόμους. Ενάντια στο κράτος, την καταστολή και τη δολοφονική αστυνομία τους. Ενάντια στο κεφάλαιο και τη βαρβαρότητα που επιβάλλει. Καλούμε όλους: τον κόσμο του αγώνα, τη νεολαία, τους εργάτες, τους φοιτητές και τους μαθητές να μπουν δυναμικά στον αγώνα, σε κάθε κοινωνικό πεδίο για την αναχαίτιση του κύματος της κρατικής καταστολής, για να βγούμε στην αντεπίθεση για τη διεκδίκηση ενός κόσμου χωρίς καταπιεστές και καταπιεζόμενους, μιας κοινωνίας ελευθερίας δικαιοσύνης και ισότητας.

Όλη η γη βοά εξεγερμένη ενάντια στους δυνάστες της. Στη Χιλή και τη Βολιβία, στη Γαλλία, στη Συρία και στην Παλαιστίνη, στην Τουρκία και σε χιλιάδες σημεία που ακόμα ο πόθος για ελευθερία είναι μια καθημερινή μάχη. Για να πλεύσουμε από τους όρμους της εξεγερσιακότητας, στην ανοιχτή θάλασσα της συνολικής κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης και χειραφέτησης. Για να γκρεμίσουμε τον γερασμένο κόσμο του φόβου, της υποταγής, της φτώχειας. Για να ζήσουμε τη μόνη ζωή που αξίζει να ζήσει κανείς, του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση.

ΝΟ PASARAN! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ-ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 7 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ… Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων