Διαδήλωση 7/12:Ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης

0
3074

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Η πρόσκληση του Τούρκου προέδρου από το ελληνικό κράτος στις 7 και 8 Δεκέμβρη αποτελεί μία ακόμα νομιμοποίηση και αναγνώριση του απολυταρχικού καθεστώτος του Ερντογάν, ο οποίος, μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα, συγκέντρωσε ακόμα περισσότερες εξουσίες στο πρόσωπό του, ενώ σε μια προσπάθεια να εδραιώσει την εξουσία του εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων και επιβάλλει ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Η κατασταλτική εκστρατεία του τουρκικού κράτους εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια με πολεμικές επιχειρήσεις στις κουρδικές περιοχές, μαζικές διώξεις και φυλακίσεις, δολοφονικές επιθέσεις σε κινήματα αντίστασης και επαναστατικές οργανώσεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση, αναρχικοί, κομμουνιστές, συνδικαλιστές, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και όσοι αμφισβητούν με οποιοδήποτε τρόπο την παντοδυναμία του καθεστώτος βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις, βασανιστήρια και φυλακίσεις. Ακόμα, στο ίδιο κλίμα, καταλύονται στοιχειώδη δικαιώματα, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις, αναστέλλεται η λειτουργία εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, εφαρμόζεται λογοκρισία και αποκλεισμός πρόσβασης στο διαδίκτυο, κόμματα και οργανώσεις χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές ομάδες, γίνονται εισβολές σε σπίτια αγωνιστών και πραγματοποιούνται επιθέσεις σε πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους. Το σιδερένιο πλέγμα ελέγχου και καταστολής που εξαπλώνεται σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής στο εσωτερικό συμπληρώνεται από την πολιτική του τουρκικού κράτους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής η οποία περιλαμβάνει επιχειρήσεις εξόντωσης των κουρδικών κοινοτήτων, στρατιωτικές επεμβάσεις του τούρκικου στρατού στη βόρεια Συρία και σε άλλες περιοχές, τυχοδιωκτικές συνεργασίες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά ακόμα και με το ίδιο το ISIS.

Η σημερινή πολιτική διαχείριση του Σύριζα, στο πλαίσιο των κατασταλτικών και “αντι”τρομοκρατικών συμφωνιών των δύο κρατών, συνεχίζει απρόσκοπτα τη στενή συνεργασία με τις τουρκικές υπηρεσίες για την καταστολή και εξόντωση των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών. Σε αυτό το πλαίσιο την Τρίτη 28 Νοέμβρη, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Ερντογάν, το ελληνικό κράτος συλλαμβάνει, ξυλοκοπεί, βασανίζει και φυλακίζει εννέα αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία.

Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, μόνη ελπίδα των καταπιεσμένων είναι η σύνδεσή τους έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν την κοινή επίθεση που δέχονται. Μόνο μέσα από την φλόγα των αγώνων και των διεθνών αντιστάσεων υπάρχει η δυνατότητα να δικαιωθούν οι πραγματικές κοινωνικές ανάγκες για μια ελεύθερη και δίκαιη κοινωνία.

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Διαδήλωση: Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, Προπύλαια, 6μ.μ.

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας – 
Αναρχική Πολιτική Οργάνωση