Δράσεις ενάντια στην κρατική δολοφονία της Αζιζέλ Ντενίρογλου στις φυλακές Ελαιώνα και σε αλληλεγγύη με τις κρατούμενες

0
1385

Στις 9 Απριλίου, η κρατούμενη Αζιζέλ Ντενίρογλου πέθανε στο θάλαμό της, αβοήθητη, ενώ αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και είχε συμπτώματα κορονοϊού. Ο θάνατος της οδήγησε στην εξέγερση των συγκρατουμένων της. Η απάντηση που λάβανε οι κρατούμενες που εξεγέρθηκαν ήταν η καταστολή, η ωμή βία. Τα ΜΑΤ κατέστρεψαν αντικείμενα στη φυλακή, κυνήγησαν και χτύπησαν γυναίκες.

Στην Αθήνα κρεμάστηκε πανό στο υπουργείο Δικαιοσύνης (Κατεχάκη), το οποίο έγραφε: “Αζιζελ Ντενιρόγλου: Νεκρή στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας | Το κράτος δολοφονεί | Κάτω τα χέρια από τις κρατούμενες | Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους”.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις με πανό, τρικάκια, αυτοκόλλητα και σπρέι σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα από συντρόφισσες και συντρόφους της ΑΠΟ, ενώ κολλήθηκε και η σχετική αφίσα της ομάδας ενάντια στην πατριαρχία της ΑΠΟ |ΟΣ.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ:

– Άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

– Να αποφυλακιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι ασθενείς, οι ηλικιωμένοι, οι μωρομάνες με τα παιδιά τους και όσοι θεωρούνται ευπαθείς ομάδες, δηλαδή συνολικά το 1/3 των κρατουμένων.

– Να αποφυλακιστούν ΤΩΡΑ όλες/όλοι οι κρατούμενες/οι που έχουν εκτίσει τα 2/5 μικτής ποινής.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ BAΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

21 Απρίλη 2020