ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΚΑΙ Κ.ΣΑΚΚΑ

0
1698

Στις 12/6, συλλαμβάνονται οι αναρχικοί σύντροφοι Γ. Δημητράκης, Κ.Σακκάς και Δ. Συριανού για απόπειρα απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ. Άμεσα, με τη γνωστοποίηση της ταυτότητας των συλληφθέντων και της συλληφθείσας, ξεκινά μία μιντιακού τύπου προπαγάνδα που προσπαθεί να συνδέσει την υπόθεση με την «τρομοκρατία», υπό τις επιταγές τις αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, με στόχο τη διαμόρφωση ενός πιο αναβαθμισμένου κατηγορητηρίου. Μεθόδευση σύμφωνη με το ευρύτερο κατασταλτικό σχέδιο του κράτους απέναντι στους αναρχικούς αγωνιστές/στριες, που επιχειρεί να τους αντιμετωπίσει μέσω ειδικών ποινικών διατάξεων, εφαρμόζοντας ένα καθεστώς εξαίρεσης, με στόχο τη φυσική, ηθική και συναισθηματική εξόντωση όσων πέφτουν στα χέρια του, τον εκφοβισμό και παραδειγματισμό των υπολοίπων και φυσικά την ποινικοποίηση και εγκληματοποίηση του συνόλου του αναρχικού αγώνα.

Από την πρώτη στιγμή, οι σύντροφοι έρχονται αντιμέτωποι μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ με μία στάση που φανερώνει την πρόθεση σχεδιασμού κρατικής σκευωρίας εις βάρος τους, ενώ εφαρμόζεται πάνω τους ένα ειδικό καθεστώς κράτησης επειδή αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου που αγωνίζεται για την κοινωνική επανάσταση. Τους χωρίζουν, απαγορεύουν την μεταξύ τους επικοινωνία, τους έχουν όρθιους για ώρες, με δεμένα τα χέρια και με κουκούλες στα κεφάλια.

Μετά το πέρασμά τους από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα στις 18/6, η συντρόφισσα Δ. Συριανού αφήνεται ελεύθερη με καταβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικούς όρους, κάτι που αναδεικνύει την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να επινοήσει ένα πιο αναβαθμισμένο κατηγορητήριο, και οι σύντροφοι Γ. Δημητράκης και Κ. Σακκάς, μεταφέρονται στις φυλακές της Κομοτηνής και τις « κλειστού τύπου» φυλακές της Νιγρήτας αντίστοιχα, ως απόρροια της εκδικητικότητας του κράτους και των δικαστικών αρχών. απέναντι σε αναρχικούς αγωνιστές, στέλνοντάς τους χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο διαμονής τους, τις οικογένειες , τους συντρόφους αλλά και τους συνηγόρους τους, γεγονός που παρεμποδίζει την προετοιμασία τους για τη δίκη, ενώ ο Γ.Δημητράκης κρατείται παράτυπα μέχρι και τώρα στο πειθαρχείο, σε άθλιες συνθήκες κράτησης, αντί σε κανονικό θάλαμο, στοχεύοντας στην πολιτική τους απομόνωση, την ηθική και υλική εξόντωση των ίδιων, αλλά και των οικείων τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους συντρόφους πολιτικά, ηθικά και υλικά, απέναντι στην εκδικητικότητα και τις μεθοδεύσεις του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού εναντίον τους, απέναντι στην αναβάθμιση της καταστολής και το καθεστώς εξαίρεσης που επιχειρείται να εφαρμοστεί στον κόσμο του αγώνα. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις μάχες της εποχής μας για το γκρέμισμα κάθε φυλακής και συνολικά του γερασμένου κόσμου της εξουσίας και της εκμετάλλευσης, για την κοινωνική επανάσταση για την οικοδόμηση του κόσμου της αλληλεγγύης της ισότητας της ελευθερίας.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΝΑ ΒΓΕΙ Ο Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΟ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ Κ.ΣΑΚΚΑ ΚΑΙ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

αναρχική συλλογικότητα Όμικρον72-μέλος της Α.Π.Ο.|Ο.Σ.