Ενημέρωση από τις αντιπολεμικές/αντινατοϊκές διαδηλώσεις της 6ης Απρίλη

0
1593

Στο πλαίσιο της Αναρχικής Καμπάνιας Διεθνιστικής Αλληλεγγύης Ενάντια στην Κρατική και Καπιταλιστική Βαρβαρότητα, τον Πόλεμο και τον Σύγχρονο Ολοκληρωτισμό, ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση συμμετείχαμε με πολιτικό κάλεσμα και συγκρότηση διακριτών πολιτικών μπλοκ στις αντιπολεμικές/αντινατϊκές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 6 Απρίλη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε διαδήλωση προς την αμερικάνικη πρεσβεία με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών.

Στη Θεσσαλονίκη, πορευτήκαμε από την Καμάρα μέχρι το 3ο Σώμα Στρατού, όπου στεγάζεται το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της Βορείου Ελλάδας.

Στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Παράρτημα και στη συνέχεια έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σε μια περίοδο όπου η ζοφερή προοπτική μίας παγκόσμιας σύρραξης επανέρχεται στο προσκήνιο και στους σχεδιασμούς των στρατιωτικο-πολιτικών επιτελείων, έχουμε χρέος να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας. Να θέσουμε αναχώματα στους σχεδιασμούς των παγκόσμιων κυρίαρχων που υπόσχονται μόνο θάνατο, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, μιζέρια και εξαθλίωση. Αντλώντας έμπνευση από τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις του παρελθόντος, να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό διεθνιστικό κίνημα από τα κάτω ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Στην κατεύθυνση της οικοδόμησης αυτού του κινήματος, η αντίσταση στους σχεδιασμούς επέκτασης και αναβάθμισης των στρατιωτικών βάσεων στο εσωτερικό, όπως και στην ευρύτερη απόπειρα προώθησης του ρόλου του ελληνικού κράτους στο διεθνές πολεμικό σκηνικό θα είναι μια ακόμα σημαντική μάχη που πρέπει να δοθεί.

Το επόμενο Σάββατο, 13 Απρίλη, διαδηλώνουμε στις στρατιωτικές βάσεις Αράξου Αχαΐας και Αλεξανδρούπολης στέλνοντας μήνυμα διεθνιστικής και ταξικής αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,  ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΗ

 

ΠΑΤΡΑ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΡΑΞΟΥ

Προσυγκέντρωση στις 12.00 στην πλατεία Τριών Συμμάχων

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Συγκέντρωση στις 13.00 στην πλατεία Ανεξαρτησίας

 

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

apo.squathost.com | anpolorg@gmail.com