ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ

0
2496

Ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση έχοντας σταθερή παρουσία στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ τα τελευταία τρία χρόνια, συμμετείχαμε και στη φετινή διαδήλωση  καλώντας και συγκροτώντας αναρχικό μπλοκ με σημείο συγκέντρωσης την Καμάρα και κεντρικό πανό «ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ & ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Η πορεία του Σαββάτου 8 Σεπτέμβρη που πραγματοποιήθηκε σε μία αστυνομοκρατούμενη πόλη, αποτέλεσε για εμάς μία ακόμη ευκαιρία να σταθούμε απέναντι στην κυβερνητική ρητορική και σε κάθε προσπάθεια ανανέωσης της κοινωνικής νομιμοποίησης της επίθεσης των κυρίαρχων, την εξαθλίωση, την κρατική καταστολή, τη λεηλασία της φύσης, τον εθνικισμό, τον πόλεμο, τον φασισμό και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Παράλληλα με την διαδήλωση και λόγω του εθνικιστικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιούταν ταυτόχρονα, σύντροφοι/ισσες των ομάδων της ΑΠΟ μαζί με αλληλέγγυους περιφρούρησαν τις καταλήψεις Libertatia και Mundo Nuevo. Μετά το τέλος της διαδήλωσης εκατοντάδες αγωνιστές περιφρούρησαν με την παρουσία και την μαχητικότητά τους τις γειτονιές του κέντρου της Θεσσαλονίκης ώστε να μην αφεθεί χώρος για επιθέσεις από ομάδες φασιστών, οι οποίοι επιχείρησαν ανεπιτυχώς να βρεθούν στο κέντρο της πόλης και παρά την κάλυψη που τους παρείχε η αστυνομία, η οποία στη συνέχεια επιτέθηκε στους συντρόφους, σε τουλάχιστον μία περίπτωση (στη Ροτόντα)

Επίσης την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση πραγματοποιήσαμε προπαγανδιστική συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στην Καμάρα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό. Παράλληλα προπαγανδίζονταν και η αντιφασιστική συγκέντρωση που ήταν καλεσμένη από την αντιφασιστική συνέλευση “Voluntad Antifascista” για την Δευτέρα 10/9 απέναντι στην συγκέντρωση των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου της Χ.Α.

Απέναντι στην επίθεση του παρηκμασμένου εξουσιαστικού κόσμου και τη δυστοπία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, όπου η μεγάλη πλειοψηφία εξαθλιώνεται και υποτάσσεται, μόνη προοπτική είναι η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η οργανωμένη αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων τάξεων και η ανατροπή του κόσμου του καπιταλισμού και του κράτους, η δημιουργία μια κοινωνίας ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ 
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ
 ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ 
ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, 
ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ