[Θεσσαλονίκη] Ανακοίνωση για την αστυνομική επίθεση στην πορεία μνήμης του αντιφασίστα Π. Φύσσα

0
3068

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ “ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ Π. ΦΥΣΣΑ

Στις 18 του Σεπτέμβρη σε δεκάδες πόλεις ήταν προγραμματισμένες κινητοποιήσεις αντίστασης και μνήμης του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε 4 χρόνια πριν στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Συγκεκριμένα η συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο» ανέλαβε την συγκρότηση αναρχικού-αντιφασιστικού μπλοκ στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο καλέσματος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης- Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων, της οποίας οι ομάδες- μέλη διαδήλωσαν στις πόλεις της Αθήνας και της Πάτρας, ενώ η αναρχική ομάδα cumulonimbus διοργάνωσε συγκέντρωση-μικροφωνική στην Κέρκυρα.

( link καλέσματος και αφίσας της Α.Π.Ο –Ο.Σ- : http://apo.squathost.com/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE…/ )

Η πορεία ξεκινώντας από την Καμάρα πορεύτηκε στην Αγ. Σοφιας και την Τσιμισκή με κατεύθυνση τα γραφεία της Χ.Α. Στο μπλοκ της συλλογικότητάς μας συσπειρώθηκαν περισσότεροι από 350 διαδηλωτές. Στο πανό αναγράφονταν: “Ο φασισμός δολοφονεί σε Ευρώπη και Αμερική. Να συντρίψουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά”.
Φωνάζονταν αντιφασιστικά-αντικρατικά συνθήματα, συνθήματα υπέρ των μεταναστών και διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Η στάση της ΕΛ.ΑΣ ήταν η συνήθης, με αποτέλεσμα να σχηματίζουν οι αστυνομικές δυνάμεις Π , περικυκλώνοντας το σώμα της πορείας, ειδικά στο ύψος της Τσιμισκή. Η αστυνομοκρατία στην πόλη της Θεσσαλονίκης αποδεικνύει την συνέπεια της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργου ΠΡΟ.ΠΟ Τόσκα στην καταστολή των διαδηλώσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο βαρύς τραυματισμός ενός 16χρονού στην Αθήνα, όντας συλληφθέντας, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στο ΚΑΤ , αλλά και η κράτηση ενός 15χρονού κοριτσιού για 5 μέρες στην ΓΑΔΑ.

Ο αστυνομικός κλοιός συνεχίστηκε από την Δωδεκανήσου, όπου ήταν παραταγμένες κλούβες για να αποτραπεί η πορεία να κινηθεί προς τα γραφεία των φασιστών, μέχρι την Βενιζέλου και την Τσιμισκή.

Το μπλοκ της συλλογικότητας «Μαύρο και Κόκκινο», δεύτερο στην σειρά των μπλοκ που απάρτιζαν το σώμα της πορείας, δέχτηκε την επίθεση της αστυνομίας στην συμβολή των παραπάνω δρόμων. Πρόθεση της αστυνομίας ήταν να διαλύσει το μπλοκ, όπως και συγκρούστηκε με την οργανωμένη περιφρούρηση αυτού. Η επίθεση αυτή είχε εμφανώς σκοπό τον τραυματισμό του κόσμου καθώς οι δυνάμεις καταστολής επιδίδονταν σε ρίψεις ευθειών βολών κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν 2 φορές ακόμα και αποκρούστηκαν επιτυχώς από την περιφρούρηση, μέλη της οποίας τραυματίστηκαν δίνοντας μάχη να διασφαλίσουν την συνέχιση πόρευσης του μπλοκ. Τέλος η πορεία κατευθύνθηκε συγκροτημένα και με παλμό στην Καμάρα και ολοκληρώθηκε.

Η επίθεση αυτή λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα πλαίσιο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει πολιτική κάλυψη στην Χ.Α αλλά και σε άλλα φασιστικά μορφώματα, είτε κάνοντας κοινές εμφανίσεις, είτε χτυπώντας με τα ΜΑΤ τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις. Καθιστώντας σαφές ότι κράτος και παρακράτος πάνε χέρι- χέρι. Η πριμοδότηση των φασιστών συμπίπτει με την νομιμοποίησή τους, με το χτύπημα των συλλογικών αντιστάσεων, με τις απειλές και τις επιθέσεις σε καταλήψεις, στέκια και κόσμο του αγώνα, με το βάθεμα της εξαθλίωσης και την όξυνση του κοινωνικού κανιβάλισμου. Έρχεται μαζί με τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα και την εργοδοτική τρομοκρατία, μαζί με δολοφονίες εργατών, μαζί με την πριμοδότηση μεγαλομαφιόζων και μεγαλοεπιχειρήσεων, με την λεηλασία του φυσικού κόσμου, με την συνέχιση της πολιτικής που καθιστά τους μετανάστες και πρόσφυγες αόρατους, που τους κλείνει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους δολοφονεί στα σύνορα. Με την πολιτική της «ορθολογικής» διαχείρισης, η οποία προσπαθεί να τσακίσει τις αντιστάσεις, επιδιώκει την κοινωνική ειρήνευση και θέτει τα θεμέλια της ταξικής συνεργασίας. Διαγράφοντας με σαφή τρόπο ότι και οι σημερινοί διαχειριστές της εξουσίας επιβάλλουν την βαρβαρότητα και την καταδυνάστευση των από τα κάτω.

Δεν ξεχνάμε ότι η χτεσινή επίθεση των δυνάμεων καταστολής, ακολουθεί την επίθεση που δέχτηκε το μπλοκ μας το καλοκαίρι του 17 στην αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στην συγκέντρωση του Ιερού λόχου. Αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο τραυματισμός συντρόφων μας και η χυδαία κατασταλτική και σεξιστική επίθεση σε συντρόφισσά μας. Επίθεση η οποία και αυτή ακολουθεί την επίθεση στην αντιφασιστική διαδήλωση στον Λευκό Πύργο, που συλλαμβάνεται και ένα μέλος μας.
Δεν ξεχνάμε ακόμα την στοχοποίηση μέσα στο καλοκαίρι της κατάληψής μας, Mundo Nuevo, τα απειλητικά δημοσιεύματα για εκκένωση από κατευθυνούμενα παπαγαλάκια και τις εξακριβώσεις μελών μας έξω από την κατάληψη.

Ε, λοιπόν όσο και να επιτίθεστε στο μπλοκ μας, στα μέλη μας και στους συντρόφους μας, όσους και να συλλάβετε, όσο και να μας απειλείτε με εκκένωσεις, εμείς έχουμε να πούμε ότι θα πρέπει να περάσετε από πάνω μας. Έχουμε να πούμε ότι ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ, ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ, ΤΗΣ ΧΕΔΕΡ ΧΑΓΙΕΡ.

ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΒΟΣΤΩΝΗ, ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο», μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης –Ο.Σ-