[Θεσσαλονίκη] Αντιφασιστική Συγκέντρωση ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ

0
2218

Αντιφασιστική Συγκέντρωση ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ & ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΝΗ 18.30

«Ο κίνδυνος δεν είναι ότι μπορούμε να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να βρεθούμε σ’ ένα φασιστικό κόσμο. Ο κίνδυνος είναι ότι πέσαμε στο κρεβάτι την προηγούμενη νύχτα, σ’ έναν κόσμο που είχε γίνει φασιστικός, χωρίς να το πάρουμε είδηση».
– Άρθουρ Καίσλερ-

Ακριβώς, όπως υπογραμμίζαμε και σε προηγούμενες τοποθετήσεις μας τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό αποτελούν το φυτώριο για την ανάπτυξη του νεοναζισμού. Χθες στη Θεσσαλονίκη υπό την κάλυψη και την απροκάλυπτη υποστήριξη της αστυνομίας οι “αγνοί πατριώτες” που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κάνανε πογκρόμ εναντίον μεταναστών στο κέντρο της πόλης. Ενόσω η μισή αστυνομική δύναμη της πόλης είχε αποκλείσει την κατάληψη «Mundo Nuevo» και την αντιφασιστική συγκέντρωση 100 περίπου συντρόφων, καθώς επίσης και άλλες καταλήψεις και χώρους αγώνα, η άλλη μισή δύναμη συνόδευε τους 150 φασιστοχούλιγκανς, ώστε να επιτεθούν σε μετανάστες στην Ροτόντα και να σπάσουν κατάστημα στο οποίο κατέφυγαν για να προστατευτούν, έπειτα ανενόχλητοι ασφαλώς χτύπησαν μετανάστες στην Αριστοτέλους και στο κλείσιμο της μέρας αποφάσισαν να βεβηλώσουν και το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 29 Ιούνη στις 19.00 με αφορμή μια εκδήλωση που κάνουν στο δημαρχείο οι κυβερνητικοί παλιάτσοι του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν τα μνημόνια το ένα πίσω από το άλλο και πρωτοστατούν στην εξυπηρέτηση των ντόπιων και διεθνών συμφερόντων του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των Νατοϊκών σχεδιασμών, εθνικιστικοί κύκλοι καλούν εκ νέου σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να ξυπνήσουμε σε μια πόλη που θα έχει μετατραπεί ήδη σε φασιστικό στρατόπεδο υπό τον έλεγχο των συμμοριών ένστολων και μη. Δεν υπάρχει περίπτωση να σιωπήσουμε, δεν υπάρχει περίπτωση στο μέγεθος των δυνάμεών μας να επιτρέψουμε το τσογλανότσουρμο να σεργιανάει στην πόλη τρομοκρατώντας τους αδύναμους. Είναι πλέον για εμάς παραπάνω από φανερό ότι μόνο η μαζική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος δημόσια και ανοιχτά με συγκεντρώσεις και σκληρό αγώνα μπορεί να υψώσει ανάχωμα στις φασιστικές ορδές οι οποίες συνεπικουρούμενες από τις δυνάμεις της Αστυνομίας και τους ακροδεξιούς νοικοκυραίους καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο και προβαίνουν σε επιθέσεις, όπως αυτή στην Libertatia και χθες σε δεκάδες μετανάστες. Θα πρέπει να υψωθεί μαζικό ανάχωμα στον εθνικιστικό παροξυσμό και τη φασιστική απειλή που βάζει στο στόχαστρο τους μετανάστες, τους αναρχικούς, τους κοινωνικούς αγωνιστές, τους ομοφυλόφιλους, τους Εβραίους, τους αλλόδοξους και γενικά τους αδύναμους και τους διαφορετικούς.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις του αντιφασιστικού κινήματος, όλες τις δυνάμεις του αγώνα σε συγκέντρωση στην Καμάρα στις 18.30 ενάντια στα ρατσιστικά πογκρόμ και τη φασιστική απειλή που επωάζεται στην Θεσσαλονίκη. Στον δρόμο θα κριθεί το δίκιο.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΚΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό- Μαύρο & Κόκκινο, μέλος ΑΠΟ-ΟΣ