[Θεσσαλονίκη] ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 31/10 ΣΤΙΣ 18:00

0
2229

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 31/10 ΣΤΙΣ 18:00

(Απευθυνόμενος σε έναν νεκρό φασίστα) «Τώρα φωλιάζουν στο άσαρκο κρανίο σου σκοτάδια, / κι απ` της φυλής σου τα όνειρα, είναι τα στήθια σου άδεια. […] κι η μνήμη σου που της ζωής το νόημα θα λερώνει, / θα’ ναι ένα στίγμα, ένας λεκές μές’ στο κατάσπρο χιόνι»

                                                                                                             Το στίγμα, Φώτης Αγγουλές

Τις προάλλες, ο ένοπλος φασίστας Κωνσταντίνος Κατσίφας, υμνητής του «ελλάς ή θάνατος» βρήκε τον δεύτερο όταν ενεπλάκη με αστυνομικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας. Επειδή δεν κάνουμε ρεπορτάζ αλλά πολιτική και αφού ποτέ δε κρύψαμε την αναρχική-αντιφασιστική μας ταυτότητα, αδιαφορούμε παγερά για τις συνθήκες θανάτου οποιουδήποτε φασίστα. Αυτό που μας απασχολεί είναι αν ο θάνατός του σταθεί εφαλτήριο για να σηκώσει κεφάλι ο φασισμός και ο εθνικισμός, συμπληρωματικές δυνάμεις που προλειαίνουν, γεννούν και θρέφουν τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και -τελικά- τον πόλεμο. Το κράτος και η κυρίαρχη τάξη δηλαδή, δεν διχάζει μόνο την κοινωνία σε τάξεις αλλά διχάζει τεχνητά και την ανθρωπότητα σε έθνη, θρησκείες και λοιπές υποδιαιρέσεις, κατά την προσφιλή τακτική του διαίρει και βασίλευε. Πείθουν, έτσι, πιο εύκολα το εκάστοτε έθνος ότι συντρέχουν καίριοι λόγοι ώστε να πολεμήσει για να εδραιώσει την κυριαρχία της γης του, ενώ στρατηγοί και αφεντικά τρίβουν χέρια παρασκηνιακά, γιατί επεκτείνουν τη ζώνη κυριαρχίας του δικού τους κεφαλαίου, όσο πολιτικοί αρχηγοί μεγαλώνουν τη σφαίρα επιρροής τους.

Με αφορμή το θάνατο του νεαρού φασίστα, ο Ιερός Λόχος καλεί σε κινητοποίηση για να συσπειρώσει κόσμο στο ναζιστικό του μαγαζάκι, προσπαθώντας απέλπιδα να θέσει τον κόσμο στις γραμμές του μίσους ενάντια στο διαφορετικό, το αλλόθρησκο, τελικά-τελικά, το φτωχό και το αδύναμο. Η δράση των φασιστών στην πόλη με αφορμή και αιτία της αναθέρμανση του μακεδονικού είναι καλά γνωστή. Κάθε φορά που ο εθνικιστικός εσμός τους έδινε χώρο, οι φασίστες επιδίδονταν σε σύγχρονες νύχτες της Νυρεμβέργης, με πογκρόμ στο κέντρο της πόλης, επιθέσεις σε στέκια και καταλήψεις. Οι σχέσεις κράτους – παρακράτους είναι σχέσεις κλειδαριάς – κλειδιού : εκεί που δε φτάνει η κυβέρνηση με τα θεσμικά μέσα που διέρχεται, έρχεται να κουμπώσει η δράση των φασιστών, των χαϊδεμένων παιδιών της. Η δράση τους ενεργοποιείται όχι απλά αποπροσανατολιστικά για την κοινωνία, αλλά κατασταλτικά.

Να μη πιστέψουμε ότι όποιος σηκώνει εθνικά λάβαρα φτύνοντας μίσος για τον γείτονα είναι ήρωας, «πατριώτης» ή (έστω) φυσιολογικός. Φασισμός και εθνικισμός δεν αποτελούν παρά φθηνό, εμετικό και αδιαίρετο ιδεολόγημα. Ένας νεκρός φασίστας είναι ένα λιγότερο εμπόδιο στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση. Απέναντι στις λογικές αλληλοσπαραγμού των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου, προβάλλουμε την πάγια αναρχική μας θέση για αλληλεγγύη, οργάνωση, αγώνα ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους λακέδες του, τους φασίστες.

Καλούμε ξανά τον κόσμο του κινήματος, οργανώσεις, συλλογικότητες, αντιφασίστες να σταθούμε ως αντιφασιστικό – αντιεθνικιστικό μπλόκο στα σχέδιά τους. Οι από τα κάτω αυτού του κόσμου δεν τρέφουμε αυταπάτες πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Κόντρα στους «ήρωες» που πλάθουν ναζί και ΜΜΕ, οι μόνοι ήρωες που δεχόμαστε πως υπάρχουν, είναι οι άνθρωποι που βλέπουν τον εαυτό τους στην υπόθεση του κινήματος, στο δρόμο της κοινωνικής επανάστασης. Οι ήρωες αυτοί, μικροί και καθημερινοί, που δε χωράνε κάτω από καμιά εθνική σημαία, είναι οι μόνοι που αγωνίζονται διαρκώς για μια ζωή πιο ανθρώπινη, ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό και τον φασισμό. Είμαστε, τελικά-τελικά, όσοι διαφυλάττουμε την αξία της ζωής, δεν υποστέλλουμε τη σημαία ακόμα και σε δύσκολους καιρούς. Πίστη, οργάνωση, αντεπίθεση.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 31/10 ΣΤΙΣ 18:00

συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο» | μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων

——————————————————————————————————

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Σήμερα με μη ανακοινωμένο σημείο συνάντησης, οι εθνικιστική γκρούπα του «ιερού λόχου» καλεί σε πορεία. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα βρεθούμε στο δρόμο, υψώνοντας αντιφασιστικά αναχώματα , απέναντι στον ρατσιστικό οχέτο. Πιο συγκεκριμένα, με το συγκερκριμένο κάλεσμα προσπαθούν να αντλήσουν πολιτική υπεραξία από τον θάνατο του ναρκέμπορου φασίστα Κωνσταντίνου Κατσιφά.

Ως αναρχικοί κι αντιφασίστες πολεμάμε, τώρα και πάντα, τις ιδέες που υποστήριζε αυτός και οι ομοϊδεάτες του, τον θάνατο του διαφορετικού, του ξένου, του Άλλου. Παλέυουμε για την αξία της ζωής, της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης κάθε ανθρώπου.

Όπως έχουμε σημειώσει και παλιότερα: «Ο διεθνισμός…αποτελεί την μόνη εφικτή, ενωτική και ειρηνική λύση. Κι αυτό γιατί δεν επιζητεί την εξόντωση πληθυσμών και ολόκληρων λαών. Αντίθετα, προτάσσει την αλληλεγγύη των προλετάριων και των καταπιεσμένων ενάντια σ’αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και καταστρέφουν τις ζωές μας. Κι ας μην γελιόμαστε. Μπορεί το περιεχόμενο να αλλάζει, όμως η μορφή της εκμετάλλευσης είναι ίδια και στις δυο πλευρές των συνόρων, όπως και σε κάθε κράτος. Φτωχοποίηση, υποβάθμιση των ζωών μας, αφαίρεση των δικαιωμάτων μας είναι μόνο μερικές από τις πτυχές της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει κράτος και κεφάλαιο εναντίον μας. Και η μόνη πραγματική αντίσταση είναι η ταξική-αντικρατική-διεθνιστική.

ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 31/10 ΣΤΙΣ 18:00

Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό