[Πάτρα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε Ηριάννα-Περικλή και Τουργκούτ Καγιά

0
2132

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ (απεργό πείνας από 31/5)

Μια χαρακτηριστική υπόθεση κρατικής σκευωρίας και καταστολής είναι αυτή της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. Το καλοκαίρι του 2017 επιβλήθηκε ποινή 13 ετών κάθειρξης για την προσωπική τους σχέση με κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και μάλιστα παρότι εκείνος αθωώθηκε! Ακόμα, το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε επανειλημμένα το αίτμα αποφυλάκισης τους με το σκεπτικό ότι είναι πιθανόν να τελέσουν νέα αδικήματα. Πρόσφατα, ξεκίνησε στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης. Η τελική απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου θα βγει στις 28 Ιουνίου.

Μέσα σε αυτό το κατασταλτικό πλαίσιο εντάσσεται και η δίωξη του κομμουνιστή Τουργκούτ Καγιά ο οποίος έχει διωχθεί και φυλακιστεί (με αυθαίρετες συλλήψεις, βασανιστήρια, και κράτηση στις ειδικές φυλακές τύπου F) επανειλημμένως από το τουρκικό κράτος για τη συμμετοχή του στους αγώνες και τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Ο Τουργκούτ Καγιά συνελήφθη τον Φεβρουάριο από τις ελληνικές αρχές σύμφωνα με τον «Κόκκινο Συναγερμό» της Ιντερπόλ έπειτα από αίτημα του τουρκικού καθεστώτος.

Απέναντί στον κόσμο της εξουσίας να ορθώσουμε τις κοινότητες του αγώνα, να οργανώσουμε τα κοινωνικά και ταξικά μέτωπα και την πολιτική μας παρουσία για την ανατροπή των σχεδιασμών των πολιτικών και οικονομικών ελίτ. Να αγωνιστούμε για να σπάσουμε το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους, να αντιπαρατεθούμε με την κρατική καταστολή και την προσπάθεια διεύρυνσής της, να αναδείξουμε τη σαθρότητα των κρατικών σκευωριών σε βάρος των αγωνιστών, να αντιπαλέψουμε τον κρατικό ρεβανσισμό και να μην αφήσουμε κανένα μόνο του στα χέρια του κράτους.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ, ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ… ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Τριτη 26/6, 6:30 μ.μ., Έσπερος (πλ.Γεωργίου)

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”/Α.Π.Ο. και σύντροφοι- ισσες