Συγκέντρωση ενάντια στον επιχειρούμενο πλειστηριασμό της ΒΙΟ.ΜΕ.

0
1316

Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ !

Συγκέντρωση ενάντια στον επιχειρούμενο πλειστηριασμό της ΒΙΟ.ΜΕ.

Στις 12/2/2013 οι απλήρωτοι (ήδη από το 2011)εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής πήραν την απόφαση να αγνοήσουν τις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου και διάλεξαν τον δρόμο του αγώνα, προχωρώντας σε κατάληψη του εργοστασίου. Βασικοί άξονες πάνω στους οποίους δομήθηκε το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ από την πρώτη κιόλας μέρα, είναι το τρίπτυχο αυτοδιαχείριση-αυτοδιεύθυνση-αυτοοργάνωση. Οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τον καθιερωμένο θεσμό του συνδικαλισμού και εφάρμοσαν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στον τρόπο λήψης οποιασδήποτε απόφασης καταργώντας παράλληλα οποιαδήποτε οικονομική εξουσία (ισότητα απολαβών). Οι αποφάσεις λαμβάνονται σε διαδικασία γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην οποία όλα τα μέλη έχουν ισότιμη θέση. Από την πρώτη κιόλας στιγμή λειτουργίας του εργοστασίου, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους από συλλογικότητες και φυσικά πρόσωπα και ο αγώνας τους συνδέθηκε με παρόμοια εγχειρήματα σε Ευρώπη, Αργεντινή, Τουρκία και Ισπανία.

Η δικαστική εξουσία αρχικά καταδίκασε την οικογένεια Φιλίππου και η λειτουργία του κατειλημμένου πλέον εργοστασίου συνεχίστηκε, εώς ότου η μητρική εταιρία Φίλκεραμ και η οικογένεια Φιλίππου, καταφέρουν δια της πλαγίας οδού να πτωχεύσουν τη ΒΙΟ.ΜΕ..Από το 2015 δρομολογήθηκε η διαδικασία εκποίησης-πλειστηριασμού των οικοπέδων της Φίλκεραμ συμπεριλαμβανομένου και του οικοπέδου της ΒΙΟ.ΜΕ.. Ωστόσο οι δυνάμεις του κινήματος έδωσαν απάντηση και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή απέναντι στους μπάτσους και τους δικαστές. Καταφέραμε λοιπόν να ακυρώσουμε πλειστηριασμούς, όμως τώρα είναι που ξανάρχονται τα αφεντικά να πάρουν αυτό που δικαιωματικά ανήκει στους εργάτες. Με μια σειρά πλειστηριασμών που ξεκίνησαν πριν το καλοκαίρι και συνεχίζονται στις 19 Σεπτέμβρη και στις 24 Οκτωβρίου, στον οποίον η ανάγκη στήριξης του αγώνα είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού η τιμή εκκίνησης για πώληση των οικοπέδων, η οποία πέφτει μετά από κάθε άκαρπη προσπάθεια πλειστηριασμού, είναι πλέον αρκετά χαμηλή.

Αυτό που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι πάσης φύσεως εξουσιαστές, που απεργάζονται να απομυζήσουν τον κοινωνικό πλούτο, είναι ότι οι κοινωνικές και εργατικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες.

Ο μόνος τρόπος είναι η κατάληψη και η αυτοδιαχείρηση των μέσων παραγωγής από τους ”πραγματικούς ιδιοκτήτες” τους-την εργατική τάξη. Η ΒΙΟ.ΜΕ. αποδεικνύει ότι η αυτοδιαχείριση δεν είναι ουτοπία αλλά πραγματώνεται μέσα από αγώνες στο εδώ και στο τώρα, ανατρέποντας τις εξουσιαστικές δομές του καπιταλιστικού συστήματος.

Εμείς ως αναρχικοί/κες προτάσσουμε την κατάληψη των μέσων παραγωγής με σκοπό την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, την συγκρότηση σωματείων βάσης και τους αγώνες των από κάτω. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ. και θα παλέψουμε μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους.

…μέχρι την ανατροπή του κόσμου του κράτους και του κεφαλαίου, την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ 19/09/2019 11:00 π.μ. στα δικαστήρια για να υπερασπιστούμε τη ΒΙΟ.ΜΕ.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ Η ΒΙΟ.ΜΕ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο

μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο. Σ.

 


 
Κάλεσμα στήριξης ενάντια στον επιχειρούμενο πλειστηριασμό της ΒΙΟ.ΜΕ.
 
Τον Φλεβάρη του ‘13 οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής καταλαμβάνουν το εργοστάσιο όπου εργάζονταν μέχρι το 2011 και αντιτίθενται έμπρακτα στις ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις κράτους και (πρώην) αφεντικών. Από την πρώτη φάση της κατάληψης του εργοστασίου μέχρι και της επαναλειτουργίας του στα πλαίσια του εργατικού, πλέον, ελέγχου της παραγωγής του, δομήθηκε ένα δίκτυο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους από συλλογικότητες και άτομα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η στήριξη, και αντίστοιχα η απουσία αυτής, δεν ήταν τυχαία. Όσες πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις έβλεπαν πως η αυτοοργάνωση των εργατών έπαιρνε σάρκα και οστά βρέθηκαν στο πλάι τους. Αντίστοιχα οι αντεπαναστατικές δυνάμεις των ξεπουλημένων συνδικάτων της ΓΣΕΕ και του γραφειοκρατικού ελεγκτικού ΠΑΜΕ τάχθηκαν απέναντι τους, από την πρώτη κιόλας στιγμή.                             
Το στοίχημα είχε πέσει στο τραπέζι. Οι εργάτες έπαιρναν στα χέρια τους την παραγωγή. Το πρόταγμα της αυτοδιαχείρισης φάνταζε πραγματικότητα. Οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τις σάπιες γραφειοκρατικές διαδικασίες του καθεστωτικού συνδικαλισμού και μέσω αμεσοδημοκρατικών και αυτοοργανωμένων διαδικασιών προέταξαν την αυτοδιεύθυνση των εργατών. Σκοπός του εγχειρήματος δεν έγινε ο πλουτισμός, αλλά η επιβίωση, με ανθρώπινους όρους, χωρίς επαγγελματικά στελέχη και αφεντικά.
Η δικαστική εξουσία αρχικά καταδίκασε την ιδιοκτήτρια οικογένεια Φιλίππου και η λειτουργία του κατειλημμένου πλέον εργοστασίου συνεχίστηκε, εώς ότου η μητρική εταιρεία Φίλκεραμ και η οικογένεια Φιλίππου, καταφέρουν δια της πλαγίας οδού να πτωχεύσουν τη ΒΙΟ.ΜΕ. Από το 2015 δρομολογήθηκε η διαδικασία εκποίησης-πλειστηριασμού των οικοπέδων της Φίλκεραμ, συμπεριλαμβανομένου και του οικοπέδου της ΒΙΟ.ΜΕ. Ωστόσο το κίνημα αλληλεγγύης κατάφερε να ακυρώσει τους πλειστηριασμούς. Τώρα ξεκινά ένας νέος κύκλος, με πλειστηριασμούς στις 19 και 24 Οκτωβρίου, στον οποίον η ανάγκη στήριξης του αγώνα είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού η τιμή εκκίνησης για πώληση των οικοπέδων, η οποία πέφτει μετά από κάθε άκαρπη προσπάθεια πλειστηριασμού, είναι πλέον αρκετά χαμηλή.
Ως αναρχικοί/-ες και ελευθεριακοί κομμουνιστές/-τριες στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. καθώς αναγνωρίζουμε πως μέσω της γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης των εργαζομένων, της οργάνωσής τους σε σωματεία βάσης και της κατάληψης και αυτοδιαχείρισης των μέσων παραγωγής εντείνεται η αντιπαράθεση της εργατικής τάξης με το κεφάλαιο, με επαναστατικά χαρακτηριστικά, με ορίζοντα την τελική καταστροφή κράτους και κεφαλαίου. Μέχρι να χτίσουμε μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας κι αλληλεγγύης .

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ
 
19/9/19 στις 11.00 στα δικαστήρια 
 

Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό- μέλος της Α.Π.Ο.-Ο.Σ.